m
Recent Posts

radio bubb.la – 11/10 – Gäst: Tino Sanandaji

I dagens radio bubb.la diskuterades ett antal lyssnarbrev samt några nyheter om Sverige och mediabranschen medan vi väntade in vår särskilda gäst, Tino Sanandaji. Sedan följde vi en lång intervju och diskussion med Tino, bland annat om invandring och debattklimatet i Sverige. Formatet var med andra ord lite annorlunda än vanligt men vi hoppas att ni liksom vi ska tycka att detta är ett av våra mest intressanta avsnitt någonsin.

Inslag från dagens sändning:

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Lyssnarbrev om surkål och brysselkål

Lyssnarbrev om frihetliga länder att flytta till

Vetenskapsredaktören ringer in angående konsumtion av konserveringssprit

Mer om lyssnarkontakt och radio bubb.la:s nätradiokanal

Radio Mises med sovjetiske avhopparen Jurij Maltsev, kanske bästa avsnittet någonsin

Rothbardinstitutet startar podcasten “Rothbardinstitutet diskuterar”, första avsnittet om flyktinginvandring

Rättviseförmedlingens intersektionella lista till Kulturdepartementet, vit arbetarklass frånvarande

Svågerkapitalism påverkar Livsmedelsverkets kostråd, enligt granskning gjord av ETC

Universitet i South Carolina tvingas be om ursäkt för temakväll om mexikansk mat

Nobelpriset i litteratur tilldelas Svetlana Aleksijevitj för “hennes mångstämmiga verk, ett monument över lidande och mod”

Alexander Bard går bärsärk över Nöjesguidens försök till karaktärsmord

TV4 blockerar inbäddning av klipp på hatsajter, säger inte vad kriterierna är

USA:s högsta domstol kan låta upphovsrätten förbjuda länkning till artiklar, enligt Matt Drudge

Intervju med Tino Sanandaji

Share

Latest comments

 • Hej och tack för en mycket bra podcast! Det är väldigt uppfriskande med en frihetlig syn på nyhetsflödet. Denna fix krävs för att orka genomleva indoktrineringsförsöken från statsnyheterna som dagligen sköljer över en varken man vill eller inte.

  Måste bidra med ännu en datapunkt till er intressanta surkålsteori. Jag älskar surkål och inser att kärleken till denna udda tillrättning har växt i takt med mitt frihetliga uppvaknande. Under min uppväxt syrade mina föräldrar varje vinter sin egen surkål och jag har starka minnen av det där stora bruna bubblande kärlet. Dock klarade jag vid dessa unga år inte av att äta den ädla produkten. Förmodligen beroende på den starka hjärntvätten jag då dagligen utsattes för i statsskolan. Efter grundskolan har dock smaken för surkål ökat för varje år och blommade ut rejält kring finanskrisen 2008 när jag upptäckte mises.org. Jag trodde det var en rent slumpmässig korrelation mellan surkåls- och frihetstörstandet men nu börjar jag tro att det även finns en kausalitet. Tilläggas bör att mina föräldrar är borgerliga men med tydliga frihetliga drag i en mor med en grundmurad “jag vill bestämma själv”-attityd och en far som ansåg att skatten bör ersättas med en för alla lika stor avgift för att få vara medlem i staten Sverige. Det måste varit deras rika surkålsintag som talade där.

  Till sist en fråga: Ni har vid flera tillfällen spått välfärdsstatens nära förestående kollaps (rätta mig om jag har fel). Jag tror visserligen på en snart förestående kris i ekonomin, bla pga det galna experimentet med minusräntor, men är det inte mer sannolikt att politikerna ändå kommer lyckas rädda kvar välfärdsstaten, likt efter kriserna på 70- och 90-talen, och att vi istället står inför en långsam degenerering av ekonomin? Bla med tanke på svenskarnas bergfasta tro på trygghet och att Sverige har en relativt låg statsskuld och politikerna därmed har massor med låneutrymme kvar innan vi når Greklandsnivå. Vad baserar ni er tro på att vi står vid en, i så fall historisk, vändpunkt?

 • Jag funderar själv på att skaffa ett https://e-estonia.com/e-residents/about/ och sen lämna Sverige, och kanske EU helt och hållet. Ett estniskt E-legg kan jag fortfarande kan göra affärer i EU om jag behöver det. I Estland ligger även NATO’s “Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence” så lite skumt känns det med att eventuellt driva ett internetbaserat företag via estland där staten som är ett natoland har full koll. Skulle aldrig kunna leva I estland med all den övervakningen men likt en feströkare utanför EU ta mig ett affärsmässigt bloss om jag gör ett uppdrag som kräver bolag / egen firma inom EU.

  Sverige har FRA som är NSA’s förlängning och skatteverket är en katastrof så det kanske är som att byta pest mot en förkylning med honungste. Jag funderar på det iallafall.

 • Verkar som Martin Eriksson inte var lika påläst om Aztekerna som BB, skämtet verkade falla litet platt 🙂 En teori om Aztek imperiet och deras total fetishism för att offra och äta upp enormt många människor är att det rådde proteinbrist i deras område och deras nya källa till protein gav dem en militär fördel. Alltså, de offrade och åt upp 20 000 människor per år. Fast det är ju förstås ifrågasatt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice_in_Aztec_culture

  Podcast i fyra avsnitt om Aztekerna av ”The lesser Bonapartes”. Jag gillar i och för sig inte TLB, de är utstuderat flamsiga, till exempel. Men ändå en podcast om Aztekimperiet, tror de kommer fram till människooffren i fyran.
  http://thelesserbonapartes.libsyn.com/the-aztec-empire-part-i-teotihuacan-on-sunshine
  http://thelesserbonapartes.libsyn.com/the-aztec-empire-part-ii-im-going-back-to-calpulli
  http://thelesserbonapartes.libsyn.com/riding-the-coatl-tails
  http://thelesserbonapartes.libsyn.com/the-aztec-empire-part-iv-thats-not-nahuatl

 • Mycket intressant diskussion för övrigt. Jag tycker om att Tino kritiserar libertarianismen från emperi så att säga. Faktum är ju att det aldrig funnits något anarkokapitalistiskt samhälle. Libertarianer som får den där messianska lågan i ögonen, vad är det som säger att detta inte skulle bli samma elände som allt annat ideologidrivna i historien?

  Sen tycker jag tvärs emot Tino i sak om mycket, förstås.

 • Intressant intervju med långa svar och förklaringar som ibland var svåra att hänga med i.
  Jag blev förvånad att Tino tror så mycket på demokrati. Anser han verkligen att alla former av tvång kan motiveras med majoritetsbeslut eller missförstod jag de långa svaren?

 • Hej Radio Bubbla,

  Tack för en mycket bra radio, jag har ett kort men gott inlägg i surkålsdebatten. Jag vill helt enkelt tipsa er om en surkålspaj , varsågoda! http://www.surtantens.se/surkalspaj/

 • Hej!

  Ni klagar ju en del på bidragsentreprenörer men hur ser ni egentligen på att utnyttja systemet. Jag är för avskaffandet av alla former av statliga bidrag men skulle jag ha rätt till något befintligt bidrag så skulle jag självklart ta emot det. Jag ser det som ett sätt att få tillbaka lite av det staten har stulit från mig.

leave a comment