m
Recent Posts

radio bubb.la – 11/8

I dagens radio bubb.la avhandlades bland annat att kommunalt anställda demokratisommarjobbare i Sundsvall får lära sig “finna sin egen röst och arena”, Ådalsskolan i Kramfors HBTQ-certifieras, italiensk parlamentsledamot vill förbjuda veganmat för barn under 3 år, Lotta Gröning om norrländsk självständighet och Fnordspottning om den fega borgerliga opinionsbildning som går svågerkapitalisternas ärenden samt ett lyssnarbrev angående förra söndagens utläggning om köttätande.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Dagens sändning blev ännu en del i vår ständigt pågående serie ”krönika om ett förebådat dödsfall” … eftersom vi ständigt återkommer till faran för västerlandets undergång. Jag och Martin Eriksson kom på oss själva med att uttrycka en längtan till romarrikets sista dagar. Säga vad man vill om de gamla romarna men de kunde gå under med stil, bröd och skådespel, orgier, gladiatorspel där klasar med fala och vackra kvinnor blottar sig på läktarna för att hedra vinnaren, gratis vin och bröd åt alla och stora, stora kärl med garum att doppa brödet i.

I Sverige däremot bjuds vi på ”Cirkus Skratt”, en tillställning som Falköpings kommun ordnade för att underhålla medborgarna och få alla att liksom leka sig fram till rätt värdegrund. Man slantade upp, men cirkusen infann sig aldrig och det hela ställdes in.

Men så drev några högstadielever på för att kommunen i alla fall skulle anordna något som bygdens invånare kan samlas kring för att åstadkomma lite fred, förståelse och försoning, peace, love and understanding och si … kommunens styrande hörsammade det hela och nu blir det en ”Världsdag” med en buktalare, en apa, en akrobat, fotboll, bollhav och fika.

Tycker ni jag låter jag nedlåtande och föraktfull? Då har ni alldeles rätt. Jag är nedlåtande och föraktfull.

Och kom inte och säg något i stil med ”men det är väl fint att ungdomarna bryr sig om hur det ser ut i världen.”

När jag var i den åldern brydde vi oss också om hur det såg i världen, men vi försökte förstå varför den såg ut som den gjorde, vad som var rätt, vad som var fel, vem som var on och vem som var god. Frågan ”Vad bör göras?” besvarade vi inte med att det var nödvändigt att hyra in en buktalare med vidhängande apa.

Mentaliteten hos dagens 14-åringar är alltför ofta resultatet av indoktrinering med tankegångar som ”det är inte ens fel att två träter” och tanken på att alla konflikter kan lösas bara man delar på en bulle och kramas.

I övrigt under sändningen diskuterade vi bland annat en artikel av Fnordspotting om den svenska borgerlighetens uppgivenhet och en text av Frank Furedi om att terrorism inte är följden av psykiska åkommor – det och allt annat avhandlades på samma muntert pessimistiska och griniga sätt.

På söndag klockan 12.00 är det dags igen.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Falköpings kommun förskottbetalade bokning av Cirkus Skratt, delade ut 1 400 gratisbiljetter

Sundsvalls kommuns mest populära sommarjobb studier av politiska inflytandeprocesser

Ådalsskolan i Kramfors investerar i HBTQ-certifiering

Lyssnarbrev från Lovisa om ett köttinslag i en tidigare sändning

Lasse Kronér önskar särskild statlig subvention av sportsändningar på TV

The Rubin Report får 22 000 USD per månad via Patreon, blir självständiga

Italiensk parlamentsledamot vill förbjuda föräldrar ge enbart veganmat till barn under 3 år

Halalbutik i Paris tvingas sälja alkohol och fläsk då de enligt hyresavtalet ska erbjuda allmängiltigt sortiment, motsvarande skulle gälla även kosherbutik enligt borgmästarens stabschef

Lotta Gröning: Norrlänningar bör kräva självständighet från Sverige

Fnordspotting: Fega borgerliga opinionsbildningen bör sluta gå svågerkapitalisters ärenden

Frank Furedi: Fokus på psykisk ohälsa som orsak till terrorattacker riskerar leda fel

Share

Latest comment

  • Ett självständigt Norrland kommer bli ett Nordens Venezuela, brödkö och braindrain.

leave a comment