m
Recent Posts

radio bubb.la – 14/12

I dagens radio bubb.la avhandlas bland annat 0 % bolagsskatt som suverän rättighet garanterad av FN enligt Bermudas finansminister, Ekobrottsmyndigheten i landsomfattande jakt på skatteoptimerare, Bruce Walker om att konservativa inre delarna av Kalifornien föredrog Trump, Duterte uppger att han personligen brukade döda människor under tid som borgmästare samt bubb.las julkampanj når tredje och sista milstolpen på mindre än två veckor.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Vi var lite nervösa inför dagens sändning, Martin Eriksson och jag försöker ju göra ett familjevänligt program … men i dag fanns det nyhetslänkar om polarpenisar och lussekatter som bakats med bröstmjölk.

Dock … vi lyckades hjälpligt undvika en djupare behandling av dessa ämnen och kunde istället ägna oss åt att diskutera länder som egentligen inte finns:

  • Indien har seglat upp till att bli den stat i världen som ligger på fjärdeplats när det gäller att satsa på militär upprustning – och snart ligger de på tredje plats – och orsaken till det är att Indien egentligen inte finns – därför måste centralmakten rusta upp för att hålla ihop ett omöjligt statsbygge.
  • USA finns inte heller … egentligen … om man studerar de analyser som gjorts ner på countynivå av hur amerikanerna röstade … och vi såg framför oss hur det i förlängningen leder till att den onaturliga unionen bryts sönder i självständiga stater och det öppnar för intressanta diskussioner om mitt framtida viste i redwoodskogarna ska tillhöra den nya statsbildningen ”Jefferson” där också bland annat Oregon ingår eller om det istället blir en fusion med den nya statsbildningen ”Sierra Nevada” som utgörs av Kaliforniens inland.
  • Finland … här har vi ett land som definitivt inte finns i någon som helst begriplig form … (låter det underligt? Lyssna så får ni veta mer … men tycker du inte själv att det är lite märkligt att världens mest tystlåtna folk skulle skapat … Nokias mobiltelefoner !?!?! Vad skulle de med dem till??)

… och egentligen fortsatte vi på samma tema när vi diskuterade kriserna i den katolska och ortodoxa kyrkan – de formationerna är ju avspeglingar av ”ett rike som inte är av denna världen”. Martin bekymrade sig över att påven hackar på unga katolska präster som finner behag i att skruda sig som tradition och ritual bjuder, jag däremot blev vederkvickt av minnet av hur jag sett nunnorna från katolska domkyrkan i Stockholm handla trosor på Lidl på Folkungagatan.

… och så avrundade vi med att göra en psykologisk profilering av den mordiske dåren i Manilla; Duterte är en kryptomaoist med monumental migrän.

Låter det som en underlig nyhetssändning? Kanske – men vad väntar ni er som världen ser ut?

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Indien har världens fjärde största försvarsbudget, spenderar mer än Ryssland

Att ha 0 % bolagsskatt suverän rättighet garanterad av FN, enligt Bermudas finansminister

Ekobrottsmyndigheten inleder landsomfattande jakt på företag och personer som optimerat sin skatt

Utökad kassaregisterlag sätter stopp för kreativa torghandlare som registrerat bolag i andra länder i syfte att optimera sin moms, Skatteverket ser fram emot ökade kontrollmöjligheter

Boende i östra Finland provar säkerhetsväst för hundar, ska skydda mot vargattacker

Förälder som skämtade gav 13 år senare upphov till konspirationsteori om att Finland inte finns

P3 Dokumentär utses till Årets podcast 2016 – radio bubb.la kommer trea i Nyheter och politik

Bidragsentreprenören Johan Ehrenberg gör nytt försök att driva vänstertidning i Jönköping

Den spontana världsordningen: Svenska maktskiftens oblodiga natur en konsekvens av svensk kultur, demokratin inte nödvändig för fredliga maktövergångar

Nytt alternativt vänsterpoddradioprojekt: En Förlorad Sak

Rod Dreher: När ortodoxa och katoliker går mot splittring understryks vikten av lokal församling

Brittiska nationalsocialisterna National Action klassificeras som terrorgrupp

Erdoğans parti lägger förslag om att avskaffa premiärministerämbetet

Bruce Walker: Inre delarna av Kalifornien föredrog Trump, mer konservativa än kustnära delar

The Two Americas of 2016

Duterte uppger att han personligen brukade dödade människor under sin tid som borgmästare i Davao

71-årige Duterte tvivlar han kommer vara vid liv i slutet av sin mandatperiod år 2022, säger sig lida av migrän och Bürgers sjukdom, uppger han ej har något emot att bli utkuppad eller mördad

Arabiska leoparder hotas av utrotning när habitat invaderas av människor på jakt efter olibanum

bubb.las julkampanj når tredje och sista milstolpen på mindre än två veckor

Share

No comments

leave a comment