m
Recent Posts

radio bubb.la – 14/6

I dagens radio bubb.la avhandlades bland annat att Obama har för avsikt att eskalera kriget i Afghanistan, nytt statligt riskkapitalbolag bildas för att investera i startups, Kalle Anka fyller 82 år, sammanfattning av terrordådet i Orlando och västvärldens sönderfall.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

En del av våra lyssnare kanske ibland undrat vilka tänkare och vilken läsning som format min respektive Martin Erikssons politiska hållning och mentalitet.

Den som lyssnade på dagens lunchsändning där vi diskuterade nyheten om en viktig jubilar insåg att vi antagligen båda starkt påverkats av … Carl Barks Kalle Anka; och att vi formats av farbror Joakim och antagligen redan i våra respektive barndomar (som det förvisso ligger några sekel emellan) drabbats av den där insikten om att en dag vill man bli så rik och självständig att man varje morgon kan göra ett svanhopp ner i en bassäng med guldpengar. Men säkert har vi också formats av den ständigt energiske och koleriske Kalle, en man som aldrig ger upp liksom av Knatte, Fnatte och Tjatte som med sin verksamhet som Gröngölingar är föredömliga proto–preppers.

Sändningen avslutades med en dyster värdering av västerlandets förmåga att i sin nuvarande form hävda och utveckla sitt kulturarv och sin civilisation – men eftersom vi i samma andetag andades personlig optimism så fick lyssnarna en bekräftelse på hur viktigt det är att våra karaktärer danats genom studier av Kalle Anka. (Och jag vet vad en del av er tänker; men Daniel Suhonen studerar ju Kalle Anka-pocketar när han ska skriva tal åt socialdemokratiska ledare … men jag tror vi kan vara säkra på att det är Kalle post-Carl Barks Suhonen läser).

Mellan dessa två diskussioner hann vi avhandla Obamas fortsatta försök att upprätthålla kaos i Afghanistan, vikten av att bögar beväpnar sig och Martin fick uttrycka sin dröm om att få se hangarfartyg ankra i Maltas hamnar.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Ryssland anklagar USA för provokation när jagaren USS Porter äntrar Svarta havet

Obama annonserar avsikt att eskalera kriget i Afghanistan, planerar fler luftattacker

Nytt statligt riskkapitalbolag bildas, ska investera i fonder som investerar i startups

Libertarianism ger starkare skäl att inte ha “bromsande hållning i klimatfrågan”

Seriefiguren Kalle Anka fyller 82 år, National Geographic firar med bilder på ankor

En sammanfattning av terrordådet i Orlando

Boris Benulic: HBTQ-personer bör återigen beväpna sig i kamp för att bli lämnade i fred, överge utsiktslösa försök att bli accepterade genom certifieringar och upplysningsmaterial

Tom G. Palmer: Homosexuella borde beväpna sig, vapenfria zoner gör alla som befinner sig där till enkla måltavlor

Samuel Francis: Västs stadiga sönderfall inte slutgiltigt, del av cyklisk process

Share

No comments

leave a comment