m
Recent Posts

radio bubb.la – 14/7

Dagens radio bubb.la avhandlade bland annat att Iran kallar upp franske ambassadören sedan oppositionella exiliranier hållit möte i Paris, Charlotta Riberdahl får sparken efter uttalandet om att privat skog inte bör tillåtas, kvinna polisanmäler teatersällskap efter spex på vikingamarknad, antalet foodtrucks i Stockholm sjunker efter taxehöjning, felprioriteringar inom vården ger köer enligt Läkare utan vänster, socialistisk läkare vill lösa bemanningsproblem inom vården genom tidig indoktrinering, tysk polis genomför första landsomfattande näthatsrazzian och jobbsökande till University of Cincinnati begärs göra uttalande om deras bidrag till mångfald och inkludering.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Våra politikers och byråkraters själar är som illa torkade plommon; mycket små, svarta, skrumpna och illaluktande. Så dagens sändning blev väl någon slags fruktstund eftersom vi avhandlade de senaste påfunden från vår överhet. De har en sällspord förmåga att framställa sina handlingar som goda.

När Foodtrucks blev tillåtna i Stockholm var det för att vi skulle få del av ett större utbud – nu är det uppenbart att det bara var en fälla för att fånga in och ta kål på skaparlusten hos matentreprenörer. Poängen med en Foodtruck är att dess flexibilitet ska göra att man kan göra mat enkelt tillgänglig oavsett tid och plats. De som hade Foodtrucks upptäckte dock snart att det fanns mängder med regleringar som gjorde att man inte kunde stå en hel dag vid stora arbetsplatser – utan bara vid lunchtid – trots att det inte fanns fasta restauranger i närheten. Man får heller inte stå med en truck på nätterna och förpläga vandrare på väg hem i natten.

Märkligt nog är det lättast att få stå där det redan finns en massa fasta restauranger – som på Bondens marknad på lördagarna på Katarina Bangata. Total idioti som gör affärsidéen olönsam. Snart har man tagit kål på de sista Foodtruckarna med en extremt kraftig höjning av avgiften. Målet uppnått.

Samma hat mot rörelseidkare visar sig i planerna på att handikappanpassa landets alla företag. Tidigare har regleringar om anpassning bara gällt företag med mer än 10 anställda – nu är tanken att inga undantag ska göras. Men som vi konstaterade – det är ju egentligen onödigt. Min egen upplevelse är att i det här landet är vi måna om att hjälpa dem som har någon form av handikapp – liksom att ägare av butiker, kaféer och restauranger är det.

Det är en självklarhet – och det är dessutom något som för oss alla närmare varandra – det skapar ett varmare och bättre samhälle. Men på vilket sätt blir samhället – eller de handikappades situation bättre av att verksamheter som är små och bedrivs i gamla byggnader måste klappa igen därför att de inte har råd med ombyggnaden? Som Martin Eriksson konstaterade: staten hatar helt enkelt tanken på att vi hjälper varandra. Det är därför vi kommer att få ett nytt regelverk.

I övrigt redde vi ut vad Zuma och Hollande har för planer för Afrika och grubblade på varför den förre chefen för den saudiska säkerhetstjänsten bytt inställning till Iran. Och så andades vi ut för att FBI lagt ner utredningen om vem som är DB Cooper.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Iran kallar upp franske ambassadören sedan oppositionella exiliranier hållit möte i Paris

Sydafrikas president vädjar till Frankrike att agera för den globala ekonomins bästa

Charlotta Riberdahl får sparken efter uttalandet att privat skog kanske inte bör tillåtas

Kvinna polisanmäler teatersällskap, sålts som slav i vikingaspex på vikingamarknad

Nasa stänger av internationella rymdstationens liveström, okänt objekt i jordens atmosfär

USA:s myndigheter varnar Warner Bros för falsk marknadsföring, ska ha köpt spelrecensioner

Antalet foodtrucks i Stockholm sjunker från 96 till 59 efter taxehöjning

Även företagare med under tio anställda ska tvingas tillgängliggöra för funktionshindrade

Läkare utan vänster: Principer om människovärde, behov och kostnadseffektivitet ger köer

Sten Axelson Fisk, Socialistiska läkare: Läkarbemanningen löses genom tidig indoktrinering

Tysk polis genomför första landsomfattande näthatsrazzian, 60 personer gripna

Jobbsökande till University of Cincinnati begärs göra uttalande om bidrag till mångfald

Japanske kejsaren Akihito planerar abdikera efter 27 år på Krysantemumtronen

EU-kommissionen motsätter sig “Annex 1”-klassificering av afrikanska elefanten i Botswana

Share

No comments

leave a comment