m
Recent Posts

radio bubb.la – 16/6

I torsdagens radio bubb.la avhandlades bland annat att ryska hackers stulit dokumentation om Trump från Demokraterna, ökänd jihadist söker asyl i Malmö, åklagare drar tillbaka yrkan på utvisning av ung man som våldtagit 13-årig flicka, statsradio förbjuder journalist med bakgrund som asylhandläggare att rapportera om flyktingkrisen, stats-tv föraktar arbetskraftsmigranter i krönika och Mongoliet inför nytt system för adresser.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Uppenbarligen kände vi ett behov av att muntra upp oss själva – och lyssnarna – under gårdagskvällens sena sändning. Förnuftets förkämpar ger inte upp, och vi kunde rapportera om några ljuspunkter.

Forskare har upptäckt att grodor inte bara – som man tidigare trott – kan genomföra samlag i sex olika ställningarna. En sjunde har upptäckts … men min prydhet hindrar mig från att upplysa mer om vad den innebär. Artikeln vi diskuterade var rikt illustrerad med informativa teckningar om hur grodor gör. Testa gärna grodsex under sommaren och skicka läsarbrev och berätta hur det kändes.

Martin Eriksson lotsade oss genom en innovation från mongoliska postverket som innebär att vi kan sluta hitta på namn på gator och torg. Ett finurligt system gör att varje plats på jorden namnges med en koordinat uppbyggd av tre ord. Hade Djingis Khan och mongolstormen haft tillgång till sådana tekniska finesser skulle vi alla bo i jurta nu.

Om vi lyckades undvika elände och dumhet – svårt en dag då nyhetsflödet berättar om en väletablerad utländsk familj som ska kastas ut trots att alla försörjer sig själva … Samtidigt i en annan del av landet drar åklagaren tillbaka yrkandet på utvisning av en utländsk våldtäktsman … Därför att han lyckats “etablera sig så bra”.

I vilket fall var vårt råd det vanliga – om du är invandrare och inte vill bli förföljd av Migrationsverket och utvisad … Undvik allt som påminner om arbete.

På söndag är vi tillbaka, kanske med en mer religiöst präglad sändning då vi talar frihet och religion samt försöker förstå striderna i den ortodoxa kyrkan.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Syrien uppger att tyska specialstyrkor finns i landet med fransk och amerikansk militär

USA:s flotta planerar skicka ytterligare fartyg till Sydkinesiska havet

Ryska hackers har infiltrerat Demokraterna, stulit all dokumentation kring Donald Trump

Ökänd jihadist sökte asyl i Malmö, asylregler gör Sverige till fristad för jihadister

Åklagare Åke Nyqvist drar tillbaka yrkan på utvisning av man som våldtog 13-åring

Migrationsverket visste inte att kryssningsfartyg som skall bli asylboende var på väg

Public service-medier i Vanuatu drabbas av sändningsavbrott i en dag

Sjunde parningsläge upptäckt hos grodan Nyctibatrachus humayuni

Pastor Stanley Sjöbergs Facebookkonto stängs efter kommentar om terrordådet i Orlando

Egor Putilov: Som anställd av SR förbjöds jag rapportera om flyktingkrisen då jag tidigare skrivit om tekniska brister vid handläggning av asylärenden, påminner om bemötande jag tidigare fått av rysk media

Adam Cwejman: SVT visar förakt för arbetskraftsmigranter i en politiskt färgad krönika som återigen presenteras som nyhetsmaterial

Mongoliet inför system för adresser, koordinater representeras av datorgenererade ord

Share

No comments

leave a comment