m
Recent Posts

radio bubb.la – 19/7

I dagens radio bubb.la avhandlades bland annat polisens dygnet runt-blockad av lokal för att hindra privat tillställning, varför statskuppen i Turkiet misslyckades, blankvapenbeväpnad afghansk flykting attackerat tågpassagerare i Tyskland, Maltas premiärminister vill skapa frihandelszoner, man i Georgia anhållen efter Facebook-kommentar, Venezuela öppnar gränsen till Colombia för att låta befolkningen köpa förnödenheter och Zimbabwe misslyckas för andra månaden i rad betala militären i tid.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Jo, vi vet – jag och Martin Eriksson kan verka monomant intresserade av den svenska polisens göranden och låtanden – och det var vi också denna sändning.

Men det är inte så konstigt – vi noterade att samtidigt som två stadsdelar i Uppsala var så osäkra i helgen att polisen inte kunde eskortera brandkår och ambulans och istället hukade i ”brytpunkter” så var polisen i Stockholm höggradigt aktiv – där har man deklarerat att det är ”högprioriterat” att stoppa en rejvfester som avhålls i en lokal där det inte finns grannar i närheten. Man har till och med skickat en styrka på 20 man för att avbryta de dansande ungdomarna. Samtidigt nåra mil därifrån … ännu närmare Uppsala … i Märsta satte polisen in sin insatsstyrka i Märsta … helikoptrar … poliser med automatvapen … och hade man haft haubitsar hade man säkert rullat fram dem också. Målet var Hells Angels. Mycket kan väl sägas om dem men vi har ännu inte nåtts av depescher som meddelat oss HA hindrar utryckningsfordon som ska släcka bränder eller rädda människor som är sjuka eller råkat ut för en olycka.

Alltså: polisen har inte resurser att sätta in där det behövs därför att de prioriterar sina resurser fel – eller inte törs prioritera dem på rätt sätt. (Ni som följer flödet på bubb.las nyhetssajt kan nu också läsa att kaoset i Uppsala berodde på att dialogpoliser gått med på stenkastarnas krav på ett polisfritt Gottsunda.)

Vi lanserade återigen tanken på att poliser ska lämna sina jobb och etablera bolag som medborgare och företag kan hyra för att skapa ordning och reda – och vi kunde berätta att vi fått besked av flera intresserade riskkapitalister att de kan tänka sig att investera i sådan verksamhet.

Själv var jag mest förbannad över att FN utnämnt träskmarkerna i södra Irak till världsarv. Det är så dags nu. Och så typiskt för miljömullandet. Jag har alltid drömt om att en dag få besöka träskaraberna i södra Irak – har man läst Thesigers skildringar känner man att man bara måste dit … Men det är inte så mycket kvar att besöka nu. När de allierade gick till anfall i det första Gulfkriget tänkte träskaraberna: ”Äntligen kommer kavalleriet” … och de reste sig mot regimen.

Men kavalleriet kom aldrig på riktigt, Saddam fick sitta kvar och hämnades på träskaraberna genom att torrlägga vad som antagligen var ursprunget för tanken på en ”Edens lustgård”. Vid den tiden var de mer än 500.000. Efter deporteringar och avrättningar finns 20.000 kvar i träskmarkerna. Och nu blir området ett jävla Världsarv och man ska försöka återställa naturen som den var innan Saddams torrläggning. Men den kulturen han ödelade kommer aldrig att kunna återskapa.

Den korrupta regimen i Bagdad kommer att mjölka FN (och därmed oss) på pengar så de kan skapa något slags träsk-Skansen där de kan visa upp utklädda representanter för den ursprungliga befolkningen som får dansa, fiska med spjut och väva mattor. Så på något sätt är det väl ändå rätt det där med Världsarvet. Det är detta arv vi lämnar efter oss. Förödda kulturer och lite i efterhand uppsnyggad natur.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Osammanhängande internationella skatteregler hindrar små företag att få investeringar

Polisblockad dygnet runt utanför lokal för att hindra privat tillställning

Stor polisinsats med insatsstyrka, helikopter mot flertal adresser i Märsta

Nacka kommun i budgivning om omstridd villa som idag används av Hells Angels, vill att huset ska inhysa ensamkommande flyktingbarn, boende i området föredrar MC-klubben som granne

Flertal bränder i fyra stadsdelar i Uppsala, ägg- och stenkastning mot polis, inga uppgifter om antal skadade eller gripna

En man död i en brand i Uppsala, kan bero på att räddningsinsatsen hindrades av upplopp i området

Flertal investerare villiga att grunda privat poliskår efter radio bubb.la:s inslag

Träskmark i södra Irak utnämnd till världsarv av FN, tros vara bibliska Edens lustgård

Republikaner mot Trump misslyckas med forcera omröstning för fri röstning på konvent

The grugq: Luttwaks Coup d’État bör revideras för en lyckad kupp i cyberåldern

George Friedman: Turkiska kuppmakare osannolikt illa förberedda, Erdogan osannolikt väl förberedd, frågor väcks om huruvida Erdogan kände till kuppförsöket i förväg och lät det fortgå för att dra politisk nytta

Yx- och knivbeväpnad 17-årig afghansk flykting attackerat tågpassagerare i sydtyska Würzburg

Maltas premiärminister vill skapa frihandelszoner inspirerade av Singapore

Tre poliser dödade, tre svårt skottskadade i närheten av polishögkvarteret i Louisiana

Man anhållen i Georgia efter att i Facebook-kommentar uppmanat till döda alla vita poliser

Venezuela öppnar gränsen till Colombia för att låta befolkningen köpa förnödenheter

Zimbabwe misslyckas för andra månaden i rad betala militären i tid

Japanska Softbank köper brittiska ARM för 32 miljarder USD

Share

No comments

leave a comment