m
Recent Posts

radio bubb.la – 22/7

Dagens radio bubb.la avhandlade bland annat att expedition till nordpolen för kartlägga isbrist fastnat i Murmansk på grund av för mycket is, Spånga-Tensta öppnar könssegregerade fritidsgårdar för flickor, Öppna moderater ställer in tillställning med Milo Yiannopoulos efter vänsterkritik, Donald Trump officiellt Republikanska partiets presidentkandidat, Frankrike överväger förbjuda cigarettmärken som anses coola, tobaksjättar lobbar för beskattning av hemodlad tobak i Nya Zeeland och Nordkorea skickar nummerserier i radiosändningar.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Under sändningen av gårdagens program insåg jag hur mycket president Erdogan måste avundas överheten i Sverige. När Erdogan vill krossa de sista resterna av sekulära inslag i samhälle och stat tvingas han mobilisera turkiska fallskärmsjägare (kortväxta, elaka, väldigt håriga och väldigt onda typer), sitt eget livgarde (långa, elaka, håriga och väldigt onda typer) samt allsköns lynchmobbar och pöbel (av medellängd men även de väldigt onda, dock av varierande hårighetsgrad).

När man i Sverige ska angripa sekulära tendenser fattar man däremot bara beslut i en kommunal nämnd, typ socialnämnden eller kultur- och fritidsnämnden och så vips har man infört könsapartheid och segregerade fritidsgårdar och simhallar. Här räcker det med ett klubbslag i bordet, i Turkiet måste man slå klubborna i huvudet på folk.

Så genomgången av Sverigeavdelningens nyhetslänkar var som vanlig på väg att försätta mig i ett tillstånd gränsande till mental materialtrötthet och utmattningsdepression, men med van Reichianskt skolad hand lotsade oss Martin Eriksson vidare till avdelningen för ”Blandat” där man kunde bli uppiggad av artiklar om hur tornerspel är på väg att få en renässans och så fick man en inblick i vad i den japanska mentaliteten som gör att det folket gillar små ulliga, gulliga maskotar.

Vårt mål är att vi ska nomineras till den tävling där miljoner japaner röstar om vem som är årets mest tilltalande maskot. Eftersom vi förenar och förkroppsligar både samurajanda och kramgohet har vi goda chanser.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Expedition genom Nordostpassagen fast i Murmansk, hindrad av havsisen

Saudiarabien förnyar fatwa mot Pokémon

Fyra av tio städfirmor på Blocket och Fyndtorget hjälper sina kunder att undvika skatt

Spånga-Tensta öppnar fritidsgård för flickor, riskerar kränkningar på befintliga gårdar

Trollhättans kommun erbjuder könsseparatistisk simundervisning för de elever vars religion inte tillåter bad med motsatt kön, vill att alla flickor ska lära sig simma

Tornerspel föreslås bli olympisk gren, sevärd sport som kräver mycket av ryttare och häst

Maskotkaraktären Kumamon tar Japan med storm

Roger Ailes, chef för Fox News sedan starten 1996, på väg att få sparken

Milo Yiannopoulos permanent avstängd från Twitter efter polemik med Leslie Jones

Öppna moderater ställer in event med Milo Yiannopoulos efter kritik från vänster, hävdar att de bara ville förstå hur homosexuella kan vilja stödja Trump

Donald Trump officiellt nominerad till Republikanska partiets presidentkandidat

Fnordspotting: Skillnaden mellan rationalism och empirism central för förstå vår samtid

Tyler Cowen: Trump symbolisk för, framgångsrik på grund av amerikaners minskande tålamod

Frankrike överväger att förbjuda cigarettmärken som anses för coola

Brittisk atomubåt som sägs vara landets mest avancerade krockade med civilt skepp

Senator i Utah vill avskaffa alkoholmonopolet, mormonkyrkan motsätter sig förslaget

Anhängare till al-Qaida uppmanar till attacker mot olympiska spelen i Rio

Nordkorea skickar nummerserier i radiosändningar

Turkisk amiral som leder landets flotta inte hörts av sedan kuppförsöket, 14 skepp saknas

Tobaksjättar oroas av ökande hemodling i Nya Zeeland efter skattehöjningar

Share

No comments

leave a comment