m
Recent Posts

radio bubb.la – 23/10

I dagens radio bubb.la avhandlas bland annat att WHO vill göra det mänsklig rättighet för alla att föröka sig och föreslår ny definition av infertilitet, man som deltog vid gruppvåldtäkt får 140 000 kr för sitt lidande, 61% av Trumpsupportrar i Texas föredrar secession vid Clintonseger samt fransk polis demonstrerar mot resursbrister för femte dagen i rad.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Inom en framtid som är alldeles för snar kan vi få se scener av den här typen utspela sig på de svenska sjukhusen:

Patient: ”God dag. Jo, det är så att jag inte kan få barn.”

Sjuksköterska: ”Jaha, och ni har försökt ha oskyddat, regelbundet sex i minst tolv månader?”

Patient: ”Ack nej.”

Sjuksköterska: ”Men varför inte då?”

Patient: ”Jag har ingen partner.”

Sjuksköterska: ”Aha! Men det kunde ni ha sagt med en gång. Jag ska kolla om doktor Larsson på ortopeden är ledig. Han har haft jour i tre dygn, men han blir alltid lite extra pilsk när han är utmattad … så han ställer nog upp.”

Skulle aldrig kunna inträffa? Säg inte det. WHO vill nu genomdriva att barnlöshet ska klassas som handikapp – eftersom de menar att det är en rättighet att få sätta barn till världen. Därmed ska alla vårdgivande myndigheter i alla länder få en plikt att hjälpa de barnlösa. Jaha, tänker ni – men det innebär väl bara att man vill få en laglig grund som gör det möjligt för barnlösa att få hjälp med artificiell insemination?

Men si, så enkelt är det inte. I gruppen av människor som inte kan få barn ingår också enligt WHO sådana som inte lyckats hitta en lämplig partner. I västerlandet – och väldigt mycket i Sverige – har vi skapat ett samhälle där människor mer och mer fråntas sitt eget ansvar – de förväntar sig i att varje litet enskilt moment av deras liv så ska staten finnas där och curla tillvaron för dem. Sådana individer blir totalt socialt handikappade och därmed komplett oförmögna att upprätta sådana relationer med det motsatta könet att barn blir resultatet. Först skapar alltså byråkraterna en mentalitet hos människor som gör att de inte kan bete sig på ett sådant sätt att barn kommer till världen, därefter skapar de lagar som ger dem möjlighet att åtgärda detta med artificiell insemination.

I programmet i övrigt kan ni höra Martin förklara varför det är högst troligt att Donald Trump satsar på att bli mediemogul … och vad detta kan innebära.

Jag förklarar varför de stora kökens traditioner är hotade – och varför de glättiga matmagasinens ständiga jakt efter nya trender bara gör att människor äter sämre och sämre – och inte kan skilja bra mat från dålig mat. I Sverige äter ni bara sill på era stora högtider – men ni stoppar i er mängder av ”sushi” året om – ”sushi” som inte förtjänar att betecknas som sushi. Billig och näringsriktig och välsmakande kost ersätts med dyr och undermålig bukfylla. Man ska definitivt söka inspiration och upplevelse i främmande kök – men som i alla andra sammanhang måste man stå på stadig grund i den egna traditionen.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

WHO föreslår ny definition av infertilitet, vill göra det mänsklig rättighet för alla att föröka sig

Man som deltagit vid gruppvåldtäkt får 140 000 SEK skattemedel, samtliga tre misstänkta frikändes

Äldreboende på Södermalm blir flyktingboende, klagomål på komforten vädras bland de första gästerna

Duvor åker tunnelbana mellan Hökarängen och Farsta

Paul Freedman: Franska kökets fall från gastronomins tron beror på snobbism, globalism, konkurrens

Klot-Johan i Karlstad: “Mardrömmen”

Ryktena om Donald Trumps intåg i medievärlden förstärks, svärson träffat investmentbolag om Trump TV

AT&T förvärvar Time Warner för mer än 80 miljarder USD

61 % av Trumps supportrar i Texas föredrar secession vid Clintonseger

Per-Axel Janzon: Debatten om UR: syn på normkritik klingade av alldeles för fort

Franska polisen motar protester för femte dagen i rad, anser de inte rustade att försvara sig själva

Share

No comments

leave a comment