m
Recent Posts

radio bubb.la – 24/5

Dagens avsnitt av radio bubb.la avhandlade att Kinas dominans i Afrika beror på annan människosyn, Hyresnämnden motsätter sig vräkning trots kontraktbrott, opastöriserad mjölk tillåts säljas och aktivist föreslår expropriering av hälften av alla villor i Bromma.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

I morgonens sändning drömde vi om en framtid då vi får tillbaka mjölkbarer – men det ska förstås vara mjölkbarer med riktig, opastöriserad mjölk … det ska vara barer där man kan få prova mjölk från olika delar av landet … men … vår verklighet i dag är ju lite annorlunda …

När ni vandrar in i er livsmedelsbutik mejeriavdelning förundras ni säkert varje gång över att det hela tiden verkar tillkomma nya laktosfria produkter. Men så tänker ni … det är klart de laktosintoleranta ska kunna få dricka mjölk också. Kanske tycker ni också att det är bra att mjölken pastöriseras – vem vill väl att en massa sjukdomar sprids?

Vi pratade om detta under morgonens sändning eftersom vi diskuterade att man gjort det lite, lite, lite lättare för bönder att sälja opastöriserad mjölk – om de skickar med kunden en folder om farorna. Det här är resultatet av statens beskydd av mjölkkokarna i mejerioligopolet – man vill behålla regleringar som tvingar bönderna att sälja sin mjölk dit.

För i verkligheten är det så att det är den pastöriserade mjölken som är farlig genom sin uselhet; i processen minskar antalet aminosyror, nyttiga fetter och andra näringsämnen – men framförallt försvinner ämnen som gör det möjligt för många laktosintoleranta att dricka mjölk … om den är opastöriserad.

Vi skulle bli friskare – och ekonomin skulle bli friskare om bönder fick sälja sin mjölk direkt till butik utan mellanhänder – och pastörisering.

I övrigt diskuterade hur målmedvetet Kina strävar efter att bygga upp sina positioner i Afrika och världen – oavsett vilken regim eller fraktion som har makten – och valhänta USA och Ryssland kan framstå i jämförelse.

Och så påminde vi läsarna om att bostadsbristen i Stockholm står inför sin lösning – en elev på Kungliga konsthögskolan har delat ut tusentals flygblad i Brommas villaområden där hon deklarerar att hon tycker att deras villor till hälften borde tvångsexproprieras och att andra skulle få flytta in i det utrymme som då blir ledigt.

Vi tyckte det var ett exempel på hur mesig vänstern blivit. Varför bara expropriera hälften – kan inte de som bor i villorna knö ihop sig i bara ett rum, eller kan vi inte tvinga dem att tälta på gräsmattan. Varför stanna halvvägs? Om vi promt måste dras med en tokvänster ska de väl åtminstone vara skogstokiga.

Och … kom ihåg … blir ni premiummedlemmar kan vi fortsätta vår internationella expansion … samt … sända mer radio bubb.la!

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Frederick Kuo: Kinas dominanta ställning i Afrika beror på annat synsätt än väst

Hyresnämnden sätter rökning ovan äganderätten, trots av rökförbud ej skäl för uppsägning

Malmöbo skräpar ner och vattenskadar lägenhet och restaurang, överklagar vräkning till hovrätten och får förlängd tid

Nya regler för opastöriserad mjölk tillåter bönder sälja 70 liter per vecka

Skattefinansierad svensk imamutbildning startar i höst

Malmö måste höja skatten kraftigt eller göra nedskärningar på hundratals miljoner, enligt rapport från PWC

Aktivist delar ut 3 000 flygblad, vill expropriera hälften av varje villa i Bromma

Nio av tio amerikanska indianer inte förnärmade av NFL-laget Washington Redskins namn

Share

No comments

leave a comment