m
Recent Posts

radio bubb.la – 2/6

Dagens radio bubb.la avhandlade bland annat Filippinernas tillträdande presidents mordiskhet, Migrationsverkets nedtonande av övergrepp på asylboende, Tyson Furys koststrategier i kampsporten, eskalerande våld och samhällsförfall på Malta, kakao som partydrog och lyssnare köper radiostation i Washington.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Morgonens sändning var fylld av frågor. Vem kommer att bli Sveriges Rodrigo Duterte? Vi gissade på Anders Ygeman. Om Bobby Fischer hade levt – hade han då blivit Dutertes Bagdad Bob?

I vilket fall – vi ska inte tro att längtan efter en stark man inte kommer att materialisera sig i Sverige. I ett land där den mjuka, allomfattande allt reglerande staten gjort medborgarna handlingsförlamade i alla avseenden kan man komma att hälsa en sådan med glädje … Och den allomfattande staten består förstås.

Men mycket kom det att handla om media. Vi såg med sympati på Mats Edman nya projekt men grubblade över hans klädsel under turnén till Västkusten för att hitta riskkapital. Utstyrseln kändes inte Edman – mer nyutexaminerad Hermodsingenjör sent 1950-tal med folkrörelseböjelser; så vi tror att han klätt sig så därför att han skulle ut på öarna i Göteborgs skärgård och uppvakta rika medlemmar i Pingströrelsen. … och man ska inte förtvivla när statsmakterna nu börjar strypa yttrandefriheten över hela världen i kanaler som Facebook och Twitter – när en radiostation i Seattle hotades av uppköp och nedläggning crowdfundade lyssnarna 7 miljoner USD och räddade den.

Så se till att ni blir premiummedlemmar så vi kan utvidga verksamheten än mer! En dag ska vi också ha en egen riktig radiosändare i Sverige … varför inte uppe vid Karl-Tövåsens fäbod? Radio Fäbodstintan har ju en trevlig klang …

I övrigt ställde Martin Eriksson ut en psykiatrisk – och kliniskt korrekt – diagnos på Libertarian Party: ”Autistiska socialdemokrater”. Själv lovade jag att återkomma med råd om hur man ska satsa sina pengar i matchen Klitschko–Fury. Jag måste bara först undersöka om Fury är en irländsk traveller.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Filippinernas tillträdande president säger att mördad journalist fick vad han förtjänade

Kalla Fakta avslöjar att övergrepp på asylboende i Dalarna tonas ner av Migrationsverket

Tyson Fury förbereder sig att försvara världsmästarbälte mot Wladimir Klitschko

Stor uppståndelse på Malta när försök till väskryckning förhindrades genom envarsgripande

Rått kakaopulver snortas på europeiska klubbar för påstådd eufori följd av avslappning

Mats Edman om nya medieprojektet: Vi har ingen agenda, vill ha klassisk journalistik

EU-kommissionen, Facebook, Youtube, Twitter och Microsoft överens om krafttag mot näthat

Lyssnare köper offentliga radiostationen KPLU i Washington, fokus på jazz, blues, nyheter

Jeff Deist: Libertarian Party inget alternativ till dagens styre

Share

No comments

leave a comment