m
Recent Posts

radio bubb.la – 28/6

I dagens radio bubb.la avhandlades bland annat trakasserier mot amerikanska diplomater i Moskva, Anna Lindhs minnesfond är pank, Malmö stad skatteplanerar, Västafrikanska schimpanser dricker sig berusade, OS i Rio de Janeiros kan bli stort misslyckande enligt guvernör, startup vill leverera robotbakad pizza som gräddas färdigt under hemkörning samt Brexit.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Jag och Martin Eriksson var inte minsta förvånade över att vi i dag kunde rapportera att forskare upptäckt att schimpanser metodiskt berusar sig på fermenterad palmsav. De är ju intelligenta djur och lyssnar antagligen på radio bubb.la och vem som helst kan drabbas av lusten att korka upp inför den ständigt växande idiotin i världen som vi rapporterar om några gånger i veckan.

I Malmö täcker kommunen underskott i sina satsningar på kultur och skapandet av ett lokalt Manhattan med förklaringen att pengarna används till det de är avsedda för och att de i sinom tid kommer tillbaka dit de ska. Detta völvaliknande uttalande kan enbart förstås om man tror att hyresgästerna i de kommunala bostadsbolagen vet att en del av deras hyrespengar ska gå till underhållning i Malmös ”Manhattan” samtidigt som skattebetalarna i resten av landet är medvetna om att deras bidrag till den staden ska användas på det sättet.

Det gäller den första halvan av uttalandet, den andra halvan kan antagligen endast påven genom sin direktkontakt med Gud bringa klarhet i.

I övrigt funderade vi på om inte enda vägen framåt för Storbritannien nu är att drottningen upplöser regeringen och utser en ny ministär som genomför Brexit … och medan hon är i farten kan hon väl upplösa parlamentet också.

Vidare förundrades vi över förfallet i spionvärlden – borta är de eleganta James Bond-figurerna och de listiga Smiley-männen – nu bekämpar de varandra genom att bajsa på varandras hallmattor.

… och som om det inte var nog med misär … i USA har man introducerat en robotiserad pizzabil som ska ersätta pizzabudet … pizzan bakas i bilen på vägen till kunden av en robot.

Kunde man inte börja från toppen istället i USA och ersätta presidenten och hans stab med robotar? Eller så är det redan gjort men de programmerades en tidig söndagsmorgon på MIT … efter en mycket sen lördagskväll.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Amerikanska diplomater i Moskva uppger sig i allt högre grad trakasserade

Anna Lindhs minnesfond är pank, 21 miljoner i intäkter, endast 3 har gått till stipendier

Malmö stad ägnar sig åt skatteplanering, kommunala vinster ej tänkta för skatt

Gata i Sydney ska varje helg under halvår rivas upp, läggas dit igen för ny snabbspårväg

Schimpanser i Västafrika märkbart berusade, dricker fermenterad sav från palmer

En av bluegrassmusikens grundare Ralph Stanley avlider 89 år gammal

Eftersnack om Brexit i förhållande till media och en utläggning om graderad rösträtt

BBC-rapporterad namninsamling för ytterligare brittiskt EU-val är ett 4chanskämt med över 39 000 underskrifter från Vatikanstaten och 24 000 från Nordkorea

Washington Post sprider missvisande viral artikel om antalet britter som frågande googlat “What is the EU”, knappa 1 000 sådana sökningar gjordes på en dag

“Andres Lokko: De gamla fick vad de ville på de ungas bekostnad”

Att Cameron avgick istället för att aktivera artikel 50 i Lissabonfördraget genidrag

Ian B: Kunglig brittisk statskupp nödvändig, folkfientligt parlament kan ej anförtros

A. Salter: Progressivismens seger oundviklig genom förhållandet mellan stat och akademi

EU-kommissionen avskaffar engelska som arbetsspråk, franska och tyska används fortsättningsvis

USA:s departement för inrikes säkerhet kan i framtiden efterfråga utländska medborgares profiler på sociala medier

Rio de Janeiros guvernör varnar att stadens OS kan bli stort misslyckande

Exponering för Zika i fosterlivet kan leda till fler problem än mikrocefali, upptäcks först månader efter födsel, enligt forskning som i dagarna presenteras på teratologikonferens i Texas

Elva misstänkta narkotikasmugglare dödade av filippinsk polis under helgen, 40 dödade totalt sedan Duterte valdes till president den 9 maj, samtliga insatser legitima enligt landets polischef

Jordaniens underrättelsetjänst har stulit stora mängder vapen från CIA

Startup vill robotisera pizza, maskiner bakar, sista gräddningen görs i hemkörningsbilen

Stöd radio bubb.la genom att bli medlem i bubb.la premium!

Share

No comments

leave a comment