m
Recent Posts

radio bubb.la – 29/4

I dagens radio bubb.la avhandlades Whole Foods övergång till långsamväxande kycklingar och varför de inte etablerar sig i Sverige, nya regleringar leder till tomma snuskylar, Stockholmspolisen får förstärkningsvapen, SVT talar varmt om annekteringen av Krim, Kamal al-Rifai (MP) bjuder in Usama bin Ladins favoritsalafist till Malmöföreläsning, universitetens jobbiga krav på ansvarstagande och ett brev om nyhetsflödeshygien från en premiummänniska.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

I dagens sändning gick vi allt mer in i rollen som pitbull-bandhundarna som försvarar den västerländska civilisationen.

Men under sändningens gång närmade vi oss också problemets kärna – det är inte så mycket frågan om att en civilisation befinner sig i krig med en annan, det är mer än fråga om att västerlandet är i färd med att begå ideologiskt och kulturellt självmord genom att överge sitt judeo-kristna kulturarv och vända ryggen till Renässansen, Upplysningen och förnuftstron och upplösas i en amorf massa av hulkande varelser hoprullade i fosterställning väntande på att någon ska ta hand om dem så de slipper tänka och ta ansvar.

Överdrivet? Inte alls.

Ett utmärkt exempel på det en text vi diskuterade av Lundgårds studentpolitiska krönikor som hävdar att ”Jag vill inte ta eget ansvar – jag vill må bra”.

Hon konstaterar också att universitetslivet är problematiskt därför att:

”Du måste själv se till att läsa i takt med studieplanen, börja med hemtentorna i tid och komma på seminarierna. Tar du inte dina poäng kan du förlora ditt CSN, men i övrigt händer inte särskilt mycket och ingen riktigt märker om du har problem. Detta egna ansvar anses vara en del i att “bli vuxen”.

Jobbigt eller hur …?

Som sagt. Kulturellt och samhälleligt självmord.

Samtidigt bjuder miljöpartister in salafistledaren som inspirerade Osama bin Laden till Sverige för en föreläsning och den ansvarige förstår inte problemet eftersom föreläsaren ju tar avstånd från våld och vill ”införa sharia på fredlig väg”.

Ett shariabaserat samhälle borde passa alla dem som vill ”slippa det egna ansvaret”.

Ni andra – ni kan bli premium–medlemmar i bubb.la om ni vill ta ansvar och bli del i en motståndsficka mot kulturrelativism och intellektuellt förfall.

I övrigt diskuterade vi långsamväxande kycklingar och vem som skriver de bra romanerna.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Amerikanska livsmedelskedjan Whole Foods övergår till långsamväxande kycklingar, skall fullbordas 2024

Nya regler kring snus kan leda till snusbrist, tillverkarna tvingas ändra förpackningar med tre veckors varsel

Polisen i Stockholm utrustas med förstärkningsvapen, tunga skyddsvästar, hjälmar, beredskap mot misstänkt terrorcell

SVT:s nya utrikesprogram Friktion lyfter fram annekteringen av Krim som något positivt och intervjuar Putindyrkande tjejband som menar att presidenten är alla svaga flickors dröm

Kamal al-Rifai (MP) bjuder in salafisten Salman al-Ouda till Malmö, förespråkare av fredlig shariarevolution

Sara Thiringer: Universitetens krav på eget ansvar är jobbigt, vill slippa komma på seminarier och påbörja hemtentor i tid, gymnasiet var mycket skönare

Dennis Prager: Vänsterns hat mot västerländska civilisationen bottnar i hat mot normer, måttstockar och rädsla för att bli dömda

Brev från premiummänniska om nyhetsflödeshygien

Share

No comments

leave a comment