m
Recent Posts

radio bubb.la – 3/3

I dagens efterlängtade återkomst till etern avhandlades global cyberkrigföring och dess oväntade kopplingar till torskbranschen, de senaste budgetökningarna i det svenska migrationssystemet, SVT:s senaste satsning för att konkurrera med privata medier, Shetlandsöarna vädrar självständighetsluft, Boris senaste krönika om ett alternativt perspektiv på Olof Palme samt en uppmaning till alla lyssnare att hänga med på libertariansk konferens i Prag senare den här månaden.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Torsk är mycket viktigare för världsekonomin än vad de flesta förstår – något vi klarlade i dag när vi visade på sambanden mellan att Brasilien lägger en egen undervattenskabel till Portugals för att slippa amerikansk avlyssning, att Norge protesterar mot kinesiskt spionage och att självständighetsrörelsen formerar sig på Shetland.

Vi noterade att Migrationsverket vill ha 100 miljarder till de kommande åren eftersom deras resurser inte räcker … det enda de verkar räcka till är som vanligt att slänga ut invandrare som arbetar. I dag kunde vi berätta om plattläggaren Jovo Sormaz som rekryterades till ett svenskt företag och som fått det att blomstra och dragit in nya jobb samtidigt som han startat ett eget företag som renoverar hus. Nu ska han ut … orsak … under en månad tjänade han för litet … eftersom han då pluggade på SFI.

Så absolut … ge kretinerna på Migrationsverket deras 100 miljarder så vi kan vara säkra på att de lyckas spåra upp varenda invandrare som försörjer sig själv.

Vi noterade vidare statsmedias fortgående utveckling mot ett allomfattande verk för formatering av medborgarnas medvetande. Nyhetsrapporteringen blir alltmera vinklad – som ett färskt Studio Ett –reportage där vi fick veta att fascismen växt sig stark i Israel. Parallellt med detta bygger man ett digitalt nöjesimperium för att konkurrera ut privata alternativ … nu tar man till och med upp striden med Netflix.

Men allt det där kommer att gå … så där … det enda de tar kål på är andra delar av gammelmedia.

Vi andra reder oss bra. SVT:s nya satsning Edit bryr sig ingen om, och trots alla resurser har de 5.000 gilla på Facebook … bubb.la har dubbelt så många …

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Norge första Natoland anklaga Kina för med hackers stjäla militärindustriella hemligheter

Brasilien lägger 5 900 km internetkabel till Portugal för 250 miljoner USD för att gå runt amerikansk övervakning, beräknas klar 2017

Lars Wilderäng: Migrationsverket begär 100 miljarder i ökade anslag

Plattsättaren Jovo Sormaz gick ner i arbetstid för att hinna läsa SFI, utvisades

Växande intresse för prepping i Sverige sedan 2000-talet, folk flyttar ut på landet samt bunkrar mat och vatten

SVT gör Playtjänst mer lik Netflix, anser sig inte konkurrera med kommersiella tjänster

SR lät aktivister förklara varför Israel är fascistiskt, motröster kom inte till tals

Skotsk parlamentsledamot vill se möjlighet för Shetlandsöarna att begära självständighet

Boris Benulic: Palmes politiska gärning främjade inte jämlikhet

Share

No comments

leave a comment