m
Recent Posts

radio bubb.la – 5/3

I dagens extra långa radio bubb.la diskuterades USA:s senaste svek gentemot kurderna, rikspolischefens chockerande okunnighet om sina viktigaste uppgifter, ryska statsmediers selektiva nyhetsrapportering, den svenska liberalismens motbjudande krumbukter, rundgång i statsapparaten när myndigheter använder skattepengar för att lobba mot politiker, Schengenavtalet på randen till kollaps, opastöriserad mjölk i fokus för frihetskampen i USA, rekordfilibuster i Sydkorea, ny våg av nationalisering i Zimbabwe, inga osakliga löneskillnader kan påvisas mellan män och kvinnor i teknikbranschen, Goodyear uppfinner hjulet på nytt och Diffie-Hellman får Turing-priset. Dessutom vävde Martin in reseberättelser från libertarianska konferenser i USA och Mexiko och ett kommande specialavsnitt av en grannpodcast rekommenderades.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Dagens radio bubb.la–sändning kan för en del lyssnare verkat spretigt – men egentligen var det tvärtom; som en känd, men ganska obehaglig kinesisk diktator en gång formulerade det; en tendens döljer en annan. Så dagens sändning var faktiskt sällsynt strukturerad och vi balanserade varje deprimerande nyhet från ett område med en uppmuntrande nyhet från samma avsnitt av verkligheten. Vi noterade förvisso t.ex att den som har minsta lilla förhoppning om att USA ska kunna spela någon positiv roll i Västasien kan ge upp det lilla hoppet – nu har USA gått med på att exportera bunkerknäckande bomber till Erdogan … som då förstås kommer att sättas in i Turkiets attack på de kurdiska styrkorna i Syrien – de som så kraftfullt och hjältemodigt bekämpar IS–terroristerna.

Och då ska vi komma ihåg att USA har varit synnerligen återhållsamma med militär utrustning till kurderna …

Men samtidigt finns det som alltid hoppfulla tecken och motkrafter i USA som vågar sätta sig upp mot regering, federala myndigheter och svågerkapitalistiska strukturer.
Sheriff Brad Rogers i Elkhart County, Indiana, har lovat arrestera varje byråkrat från Washington som dyker upp i hans distrikt för att trakassera bönder eller andra invånare … om de inte har giltig grund för detta … och det har de ju i princip aldrig. Rogers är en del av en växande rörelser bland USA:s sheriffer som agerar utifrån övertygelsen att deras uppgift är att skydda dem som valt dem till deras ämbete – även när det är Washington som begår övergrepp mot de rättigheter deras väljare har enligt konstitutionen.
Så det finns hopp …

Vidare fascinerades vi av hur det tjog personer som dväljs i två organisationer som kallar sig Liberalerna och Liberala ungdomsförbundet alltid lyckas hitta så rubbade frågor att engagera sig i: ett exempel på detta är juniorliberalernas kamp för juridisk abort – dvs. att mannen ska ha rätt att frånsäga sig ansvaret för barnet medan det är foster. En i sanning viktig fråga i dag – vi har ju inget annat att bekymra oss om i Sverige. Senilliberalerna i sin tur blåser till strid mot alkoholisglassen, en om möjligt ännu mer perifer fråga … och ännu en idiotisk reglering.

Vi avrundade programmet med att Martin Eriksson gav en lockande och lödig beskrivning av de två konferenser för libertarianer och anarkokapitalister han besökt i Acapulco och Washington. Lite grann förändrades väl min bild av vad ett anarkokapitalistiskt samhälle kan komma att innebära – Martin noterade att ett problem för manliga anarkokapitalister är att det inte blir så mycket sex för dem om de prompt ska ligga med någon av motsatt kön. Min bild av anarkokapitalismen är ju formad av serien Deadwood – och där kopulerades det friskt … men det kanske inte var en serie dokumentärer jag såg?

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

USA säljer bunkerknäckare till Turkiet för användning i krig mot kurder

Lars Wilderäng: Dan Eliasson saknar förståelse för hybridkrigföring, befälsordningen

625 svenska flygare dog under kalla kriget, hårdare drabbat än andra länder

Vermin Supreme ansluter sig till Libertarian Party efter stort stöd i poll på ISFLC

Rysk TV tystade ned att kvinna hållit upp mördat barns huvud utanför tunnelbanestation

Liberalerna kritiska mot folkhälsoministern, inga aktioner mot alkoholisglass

Luf Väst föreslår “juridisk abort” – rätt för blivande far att avsäga sig faderskapet innan graviditetsvecka 19, ska främja jämställdhet och informerade beslut

Christofer Fjellner: Det är ohemult att staten ger pengar till Naturskyddsföreningen

Donald Tusk gör uttalande om att ekonomiska migranter inte ska komma till Europa

Bonde säljer opastöriserad mjölk, trakasseras av federala myndigheter, sheriff undsätter

Polischefen i mexikanska Acapulco stolt över att rekryterat världens sexigaste polisenhet

Sydkoreanska parlamentariker slår filibusterrekord på 192 timmar

Mugabe nationaliserar diamantgruveindustrin, hävdar gruvbolagen rånat landet på välstånd

Ingen löneskillnad mellan män och kvinnor i teknikbranschen enligt Dice löneundersökning

Goodyear vidareutvecklar hjulet med nytt koncept

Kryptografipionjärerna Whitfield Diffie och Martin Hellman vinner Turingpriset 2015

Share

leave a comment