m
Recent Posts

radio bubb.la – 26/2

I dagens radio bubb.la avhandlas bland annat Vatikanens förhandlingar med den kinesiska regimen, Nassim Nicholas Taleb om hur skenet bedrar, häxor som vill stoppa Trump med besvärjelser, kampen om Sverigebilden och Tino Sanandaji om nyanländas brottslighet, Boris senaste krönika om att kulturer är olika mycket värda, utredning i Nederländerna om utträde ur euron, socialister på frammarsch i USA och en omfattande skatteåterbäring i Hongkong efter rekordstort budgetöverskott.

I dagens sändning kunde vi konstatera att det inte är mycket bevänt med de amerikanska häxorna nuförtiden (egentligen har det väl aldrig varit det – de som brändes i Salem var ju inte dömda för allvarligare saker än att de till exempel fått en katt att titta ilsket på sin ägarinna och fräsa när hon kom in i rummet) – nu har USA:s häxor bestämt sig för att när månen står i ett visst läge varje månad ösa på med formler för att få Donald Trump att avgå som president.

Men … om de nu vore riktiga häxor … borde de inte förutsett möjligheten att Trump skulle vinna och därmed ingripit tidigare i valprocessen med några väl valda besvärjelser?

Känns inte som om de kommer att få till det där riktigt.

… och så diskuterade vi hur den sittande påven verkar vilja sälja ut sin trosfränder i Kina och sluta avtal med en av kommunistpartiet godkänd ”nationell patriotisk” katolsk kyrka … det spelar nog ingen roll om han får till ett avtal och ett konkordat – de kristna i Kina är vana att samlas underjordiskt … och det är definitivt en klok strategi när de som säger sig ha mandat från ovan där visar sig beredda att försonas och förenas med diktatorer.

I övrigt diskuterade vi varför kirurger är som de är … (de har alltid till exempel uselt bordsskick) … vi frågade oss hur i helvete det kan finnas 32.000 omhändertagna barn i Sverige – det är ju lika mycket som en mellanstor svensk kommun!?!?

Vi hann dock inte med att diskutera Kina som utlovat i den här sändningen – det blir istället på tisdag – och vi förbereder oss på grundligast tänkbara sätt; Martin Eriksson genom att studera Oswald Spengler och jag genom att läsa Wang Huis arbeten om att Kinas väg till moderniteten måste sökas i den kinesiska traditionen och konfucianismen och ta sitt avstamp i en slags feodal ordning präglad av dygd, moral och ömsesidiga förpliktelser (feodalism!?!? well… och om någon undrar så betraktar en del Wang som den kinesiska dissident-vänsterns ledare) …

Boris Benulic

Share

Latest comment

leave a comment