m
Recent Posts

radio bubb.la – 10/5

I dagens sändning av radio bubb.la avhandlades bland annat att Skatteverket ligger redo i startgroparna för att sätta dit svenskar när Panamadatabasen släpps, japansk vaginakonstnär döms till böter för sedlighetsbrott, Jan Lööf tecknar inte tillräckligt korrekta barnböcker, Ryssland erbjuder mark till nybyggare i östra delen av landet och Lena Andersson om skatt som en symbol för omtanke.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

I morgonens sändning förundrades vi över hur en så egentligen tillbakalutad, milt ironisk och faktiskt av så många uppskattad konstnär som Jan Lööf kan ha så många mäktiga fiender; det börjar med att Olof Palme blev grinig på Lööfs seriekonst och ”Ville”, sedan blev Jan Myrdal några år senare än mer grinig på ”Bellman” och i dag vill Bonniers gå in och retuschera några album så att ingen – egentligen oklart vem – ska känna sig kränkt. Den enda svenska potentat som reagerat med att bli road av hur han skämtsamt avbildas av Lööf är Carl XVI Gustaf … vilket länder kungen till heder.

I övrigt lockades vi av de ryska planerna på att upplåta mark i Sibirien till de ryssar som vill flytta dit – förvisso bara en hektar per person – men vi hade en känsla av att regimen kommer att öka på den erbjudna arealen för att verkligen få fart på inflyttningen. Tanken på ett ”Vilda Östern”, ett slags Deadwood i Sibirien är ju sällsynt tilltalande … där kan det skapas en dynamik och ett kreativt kaos som kanske kan bidra till att den ryska staten kollapsar och något nytt uppstår.

Och så noterade vi med tillfredsställelse att Lena Andersson inte gör avbön utan istället rör sig i anarkokapitalistisk riktning men i Bagarmossen rör man sig inte alls, i alla fall inte i Folkets Hus … det ska räddas genom bidrag från kommunen som ska bekosta kaféverksamhet och feministiska självförsvarskurser samt könsrollsutbildning för somaliska tonårspojkar … det är sorgligt att påminna sig att en gång i tiden byggdes Folkets Hus-rörelsen upp av frivilliga krafter i arbetarrörelsen … i dag skulle de vara helt döda utan blodtransfusioner av skattemedel.

… och så filosoferade vi lite över varför det skulle vara fel att vara pessimistisk … och trots att Martin Eriksson strävar efter att vi ska göra ett familjevänligt program kom vi ändå in på frågor som vaginakanoter samt undrade vem som äger Mona Sahlin.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Iran testar ballistiska robotar med 200 mils räckvidd, nog att nå USA-baser och Israel

Skatteverket höjer bemanning och beredskap för att omgående ringa in svenskar med Panamaupplägg

Peter Santesson: Tilltagande pessimism i Sverige med ökande antal problemområden

Japanska vaginakonstnären Rokudenashiko dömd till böter för sedlighetsbrott, fälldes för 3D-modell

Jan Lööf uppger sig tvingad av förlaget Bonnier Carlsen att rita om upplevt stereotypa karaktärer

Ryssland erbjuder en hektar mark per person som flyttar till glest befolkade östra delen av landet

Konkursmässiga Folkets hus i Bagarmossen räddas av kulturförvaltningen

Åsa Romson och slutet på en era i radio bubb.la

Mona Sahlin, ringen och nationens säkerhet

Lena Andersson: Skatt falsk symbol för omtanke, ingen beskattning är acceptabel

Share

No comments

leave a comment