m
Recent Posts

radio bubb.la – 10/6

Dagens sändning av radio bubb.la avhandlade bland annat att restaurang i Göteborg hotas med böter för hamburgare stekta medium-rare, pistolhotad man som agerade i nödvärn får två år i fängelse, Kim Jong-un ses röka offentligt under antirökningskampanj, Upphandlingsmyndigheten upphandlar normkritisk badvaktspedagogik och fiskmås föll ner i currygryta, blev orange.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Om Martin Eriksson vore lika gammal som jag så skulle vi i morgonens sändning ha påmint väldigt mycket om Waldorf & Statler. Men vilket annat förhållningssätt är möjligt när man måste kommentera vad som händer i Sverige och världen?

I Sverige satsar myndigheterna hårt på att hålla efter restauranger som serverar burgarna medium rare. I Göteborg kostar det 40.000 kronor i böter. I Östersund jagas innehavaren av en gitarr som kanske … kanske … är gjord av jakaranda. Den stackars mannen har fått Jordbruksverket (!), polisen och åklagaren efter sig. Samtidigt fortsätter polisens jämmer över att de saknar resurser. Det de saknar är förmåga att prioritera.

… och försvaret vägrar skicka en helikopter för att släcka en skogsbrand … så pinsamt nog måste norrmännen gripa in. Och en ung flicka förvägras vara med på studentexamen – trots att hon är godkänd i alla ämnen. Brottet? Hon har suttit hemma och läst in allt och tentat av det istället för att gå till en skola där hon känt sig mobbad.

Vi imponerades dock över Göran Perssons mannakraft – när vi studerade bilder över Kim Jong-un var det ganska uppenbart vad som måste utspelat sig under vår dåvarande vise ledares besök i en annan vis ledares land för några årtionden sedan … Att vi studerade Kin Jong-un berodde på att det rapporteras att han setts röka offentligt trots den nordkoreanska kampanjen mot rökning.

Och då kom vi förstås att tänka på Göran Greider … och likheterna dem emellan. Därför skickade vi en fråga vidare till vår vetenskapsredaktör Gustav Nilsonne – finns det någon gen som gör det mer troligt att en individ utvecklas till en tjock, storrökande statskramare – och går det att bota?

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Skaparen av World wide web säger internet blivit världens största övervakningsnätverk

Restaurang i Göteborg hotas med böter om de serverar hamburgare stekta medium-rare

Räddningstjänsten angripen av 30-tal stenkastande ungdomar från att släcka bil- och mopedbrand i Uppsala, kravallpolis med hundar fick lugna situationen, ingen gripen, men några ungdomar identifierade

Ingen ingrep när stort ungdomsgäng vandaliserade anrika båten M/S Svanen vid full badplats utanför Borås, när polisen anlände hade ungdomarna lämnat platsen

Ensam man som försvarade sig med kniv mot två pistolrånare döms till två års fängelse

Godkänd elev får inte ta studenten på kommunala Bäckängsgymnasiet

Kim Jong-un ses röka offentligt för första gången på två månader

Kommunalägd inkubator får uppdrag att ta fram “innovationszoner” för framtidens badhus

Åtalad gitarrsäljare frias från artskyddsbrott, beslagtaget instrument återlämnat

Fiskmås föll i currygryta, blev orange, kunde tvättas ren på djursjukhus

Årets sommarpratare presenterade – bland andra Edward Blom och Alexander Bard

En uppdatering om radio bubb.las expansionsplaner

Share

Latest comments

  • Börja direktlänka mp3:erna på sidan asap – alla kan inte använda soundcloud på ett behändigt sätt. Puss puss puss ni är bäst kram

leave a comment