m
Recent Posts

radio bubb.la – 12/6

I dagens sändning av radio bubb.la avhandlades bland annat att Google ger sitt stöd till TPP, fädbodkullan Tin Gumuns vinner mot Skatteverket i kammarrätten, brittiska hemmafruar är nöjdare än alla andra yrkesgrupper, tysk nudistkoloni får asylboende som granne, Oregonbo fångar cykeltjuv med lasso, Google manipulerar sökresultat till Clintons fördel, brexit kan leda till dominoeffekt enligt Margot Wallström och Läkare utan vänster om punktskatter och den kvävande offentliga sektorn. Söndagssändningen avslutades på bästa tänkbara sätt; med en dikt från Klot-Johan i Karlstad.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Kanske var inte Berlinmuren en följd av misären i DDR och diktaturens behov av att hålla medborgarna instängda … kanske är det så att djupt inne i den tyska folksjälen finns det något förborgat som driver dem till att vilja bygga murar och stängsel … bara för att liksom. Tanken föll sig naturlig när vi i morgonens sändning begrundade att man i Tyskland ska bygga en flyktingförläggning bredvid en nudistkoloni. ”What could possibly go wrong?” som Martin Eriksson med sedvanlig optimism uttryckte det.

Dock ska vi betänka att myndigheterna lovat bygga en mur som avskärmar de nakna tyskarna från de med största sannolikhet lite mindre nakna flyktingarna. Men själva poängen med tysk nudism är ju att man ska vandra i naturen i sitt nakna tillstånd så man riktigt får lufta alla kroppens skrymslen – och det torde innebära att väldigt mycket mur måste det bli.

Och inte ens en tysk byråkrat är väl så här dum … alltså måste skälet vara att de letar efter en ursäkt för att få utlopp för sin obändiga lust att bygga murar. I övrigt diskuterade vi det remarkabla faktum att hemmafruns avskaffande har förklarats som något som gjort att det arbetande folket skulle fått det bättre – detta apropå en brittisk undersökning som visar att hemmafruar är lyckligare. I verkligheten var ju hemmafruns försvinnande ett led i det fortsatta materiella och kulturella utarmandet av det arbetande folket. (Jo, jag vet att jag just nu verkar tävla med den sene Adorno om mästartiteln ”kulturkonservativ marxist” … och eftersom han är död så kommer jag att så att säga ta honom på upploppet)

I dag hann vi bara med en tvåtimmarssändning – alltså hann vi inte diskutera begravningsseder på Orkneyöarna eller arkeologiska fynd i Kambodja … men ju fler av er som blir premium–medlemmar desto mer timmar kan vi sända.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Google ger sitt stöd till handelsavtalet TPP, kallar det “ett steg framåt för internet”

Libyska styrkor understödda av såväl bombplan som örlogsfartyg hamn från IS-terroristerna

Fäbodkullan Tin Gumuns vann mot Skatteverket i kammarrätten

Hemmafruar nöjdare med sina liv än någon annan yrkesgrupp, enligt brittisk studie

Kvinna i USA kräver att även barnlösa ska ha rätt till föräldraledighet och den lediga tid för reflektion den innebär

Tysk nudistkoloni vill inte ha flyktingboende som granne, menar det kan hota livsstilen

Oregonbo rider ikapp cykeltjuv, fångar med lasso, håller kvar honom tills polisen kommer

Italienska tidningen Il Giornale delar ut gratis exemplar av Mein Kampf

Google misstänks manipulera sökresultat för att stödja Hillary Clinton

Anklagelserna att Google manipulerat sökresultat om Hillary Clinton är falska, hävdar VD:n inom digital marknadsföring Rhea Drysdale, sökningar på Trump skulle ge liknande resultat

Margot Wallström: Brexit kan leda till dominoeffekt av fler folkomröstningar

Michael Dougherty: Väljare i USA intalas att de måste rösta på minst dåliga kandidaten

Läkare utan vänster: Genom låta var och en betala egen sjukvård kan sockerskatt undvikas

Sikhisk polis tar av sig turbanen för att rädda mor och son från att elektrifieras

Klot-Johan i Karlstad: Rosseauanernas vision och moder naturs bakhåll

Share

No comments

leave a comment