m
Recent Posts

radio bubb.la – 18/9

I dagens radio bubb.la avhandlades bland annat att EU-kommissionen släpper utkast på svartlista över länder som underlättar skatteflykt, Anders Danielsson saknar hyllningskörer runt Migrationsverket, John McAfee granskas i ny dokumentär, Libertarianen Per Bylund mot marxisten Andrew Kliman i debatt samt bubb.las grundare Martin Eriksson om paradoxen att avskaffa politik genom att använda sig av den.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Det blev mycket minnesord och betraktelser över hädangångna personer i dagens sändning.

Som vanligt blev det något konträrt; vi förklarade varför Edward Albee var en stor dramatiker … det var inte på grund av att han angrepp sociala konventioner och kärnfamilj – det han angrepp var istället människors oförmåga att vara sanna mot sig själva och inte anpassa sig efter minsta motståndets lag – i brist på individuell ärlighet och integritet blir kärnfamiljen ett helvete, liksom varje gemenskap i det civila samhället riskerar att bli det. Men det beror inte på att det är fel på dem, snarare på människorna.

Vi påminde också om att han var en av de som tidigast vände sig mot identitetspolitiken – när han mottog ett stort pris för att han var en ”gay författare” förklarade han i sitt tacktal att han definitivt inte var en ”gay författare” … han var en författare som råkade vara gay … och se det är en helt annan sak.

Och om någon undrar varifrån jag fått min vana att i texten då och då införa … så, ja just det – det är av honom jag lärt mig det. Tack för det också Edward Albee.

Och så förklarade vi varför den katolska kyrkans överste exorcist – Gabriele Amorth –som också avlidit i dagarna definitivt inte var en företrädare för vidskeplighet utan tvärtom en värdig bärare av en hårt ansatt strömning och tradition i den katolska kyrkan – att värna både logik och vetenskap samt stå upp för tron och mysteriet.

Och så avrundade vi programmet med att Martin redde ut det här med liberaler och libertarianer och vi förklarade varför ni ska hjälpa till att stärka det senare alternativet … till exempel genom att bli Premium–medlemmar i bubb.la.

… ja, just det – vi redde också ut vad som kännetecknar en sann intellektuell – han eller hon bör ha studerat klassikerna – i vid mening (ja, även franska thrillerförfattare hör dit liksom judiska rabbiner), och man bör ha råsupit med ryssar intill dess att glaskrossandet börjar … och så bör man köra marklyft. Svårare än så är det inte.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Minst 60 syriska soldater dödade i fyra USA-ledda flygbombningar nära Dayr az-Zawr

Syriska armén uppger att IS-terroristerna tog över flygplatsbas efter den blev flygbombad av USA-ledda styrkor, ser det som tydliga bevis att USA och dess allierade stödjer terrorgruppen

EU-kommissionen släpper första utkast på svartlista över länder som underlättar skatteflykt

Rakel låg nere på grund av tekniskt fel i hårdvara, var inte sabotage

Polisen utreder med hjälp av militären misstänkt sabotage av kommunikationssystem använt av bland andra polis, militär och sjukvård efter störningar sedan fredagen, prognos för lösning av problemet saknas

Stort antal bilar brända på minst åtta platser i Malmöstadsdelarna Seved och Rosengård, även däck och liknande bränt på däckfirmeparkering

30-tal maskerade och beväpnade personer i våldsamt upplopp i Örebrostadsdelen Oxhagen, brandbomber och stenar kastade mot polis, polisbefäl uppger arbetet inriktat på konfliktreducering och ber föräldrar hämta hem sina barn

Anders Danielsson saknar hyllningskörer runt Migrationsverket, trots ett väl utfört arbete

Klot-Johan i Karlstad uppmärksammar Anders Danielsson med en dagsvers, “En svensk tiger”

Exorcistveteranen fader Gabriele Amorth avliden vid 91 års ålder

Amerikanske dramatikern Edward Albee avliden vid 88 års ålder

John McAfee granskas i ny dokumentär, misstänks ha anstiftat mord under sin tid i Belize

The Guardian skär ner 30 % av personalen i USA, expansion har inte gett förväntade intäkter

Amerikaners förtroende för media på historiskt låg nivå

Libertarianen Per Bylund mot marxisten Andrew Kliman i debatt

Nassim Nicholas Taleb: Rimligt lita på nedärvd erfarenhet och kunskap

bubb.las grundare Martin Eriksson: Paradox att avskaffa politik genom att använda sig av den

Jeffrey Tucker: Google-sökningar på ordet libertarian är uppe högsta nivåerna på tio år

Share

No comments

leave a comment