m
Recent Posts

radio bubb.la – 20/10

I dagens radio bubb.la avhandlades en brittisk journalists mystiska död i Istanbul, svensk arvsskatt går från 0% till 100% när äldre dam vill skänka sitt hus till radiofavorit, socialdemokratiskt kommunalråd intresserar sig för romers toalettvanor, Google får grönt ljus av domstol att digitalisera och sökindexera böcker, Miljöpartiet spårar ur om möjligt ännu mer och Boris skriver om kopplingen mellan svensk kultur, arbete och bildning. Dessutom diskuterar vi ett antal intressanta lyssnarbrev.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Känd krigskorrespondent från BBC funnen hängd på flygplatstoalett i Istanbul, orsak påstås missat flygplanet, vännerna utesluter självmord

Allmänna arvsfonden accepterar inte avliden kvinnas sista vilja, processar för att stoppa miljonarv

Före detta kommunalrådet i Umeå Lennart Holmlund (S) bedriver antropologisk bajsstudie

Efter antropologisk bajsstudie, före detta kommunalrådet polisanmäls för hets mot folkgrupp

Irwin Schiff är död, fängslades för sin motståndskraft mot den federala inkomstskatten

Domstol ger Googles bokdigitaliseringsprojekt rätt till “fair use”

MP:s arbetsgrupp föreslår ny kulturpolitik med reklamförbud, bredbandsskatt och intersektionalitet

Boris Benulic: Svensk kultur inte hotad av koranstudier, undermineras av interna attitydförändringar

Lyssnarbrev om surkål och välfärdsstatens kollaps

Lyssnarbrev om radio bubb.la:s effekt på lyssnares mentala hälsa

Lyssnarbrev från nybliven företagare med fråga om utbildning

Share

Latest comments

 • Tänkte på en sak ni sa i dagens program om entreprenörer i Sv. (S) har ju haft sin storhetstid i runda slängar 1940 -1980 samtidigt som vi hade en exceptionell tillväxt. HAX skrev häromdagen att (s) alltid varit skickliga i regeringsställning, skickliga men onda.😁
  Jag som bara är naturvetare går nu och funderar på om de kanske inte är/var så skickliga? Att det kanske inte var någon konst att styra landet med så stark ekonomisk tillväxt?

 • Ang fair use. Om jag snor din bil så är det stöld. Men om jag har en maskin som kan kopiera din bil utan att stjäla din bil så är det en kopia. Den maskinen finns och kallas dator. Den kan inte kopiera hela bilar ännu (även om större 3d skrivare för metall och andra material kommer göra det automatiskt möjligt i framtiden) men böcker kan kopieras efter att någon har köpt den. Det är inte stöld utan en kopia, tyvärr måste biltillverkare och författare anpassa sig till mirakelkopieringsmaskinen.

 • Romer borde vara de ultimata Libertarianerna i dagens samhälle.

 • Hejsan, det där om tantens “testamente” var inte ert bästa inslag…
  Det är precis tvärtom vad ni skriver, de regler som arvsfonden följer är till skydd för äganderätten och möjlighet att styra över sina ägodelar efter man är död. Hon hade bara skrivit en anteckning i “Vita arkivet” om att radiogubben skulle få allt efter henne, mycket riktigt så tolkar inte fonden (eller någon annan heller) detta som ett testamentariskt förordnande. Formkraven på testamente finns som skydd för den enskilde, eftersom den som är död har svårt att göra sin röst hörd då dennes ägodelar skall fördelas… Tänk typ lagfart på fastighet, inget heller man skojjar med…. och då finns faktiskt ett par parter att fråga… Att fonden överhuvudtaget är inblandade är för att hon inte har några legala arvingar. Alltså inga barn eller syskon,föräldrar som har intresse av att det skall bli “rätt arvtagare”.
  Sen att fonden är med och finansierar både bra saker men även intersektionellt genusarbete och diverse trams är en annan sak…..

 • Tack för intressanta svar på min fråga! @Boris Jag mindes lite fel. Föräldrarna startade surkålssatsen på hösten och lät den stå i värmen i köket tills fermenteringen kommit igång och ställde sen ner den mörkt och kallt i källaren.

leave a comment