m
Recent Posts

radio bubb.la – 22/10

I dagens radio bubb.la avhandlades likheter mellan Kubakrisen 1962 och Syrienkrisen 2015, Liberlands tävling för att hitta en stadsarkitektonisk huvudplan, privat flyktinghjälp motarbetas i Malmö till förmån för satsningar på hotellrum, Dan Park ännu en gång i konflikt med polisen på grund av konstverk, SvD fortsätter att avveckla sin verksamhet, Thomas Engström försvarar sitt möte med känd nazist, Marine Le Pen åtalas för provocerande uttalande och Joe Biden fintar, låtsas som att han inte tänker bli presidentkandidat. Dessutom diskuteras ett antal lyssnarbrev, bland annat om Singapore, bubb.la:s snygga design, ett recept på surkålspaj samt den organiserade kannibalismens historia.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Assad på oannonserat statsbesök hos Putin i Moskva, tackar för militärt understöd

Liberland utlyser stadsplaneringstävling för skapandet av högdensitetsstadsnation

Malmö kommun hyr 500 hotellrum för 500-1000 kr/dygn för att ta emot ensamkommande barn, “fått teckna avtal utan att göra den vanliga upphandlingsprocessen”

Muslimska församlingen i Malmö slutar erbjuda flyktingar sovplatser, trött på att motarbetas av polis, myndigheter

Tonåring som med hembyggd klocka misstänktes utföra terrorbrott flyttar till Qatar, får statsfinansierat studiestipendium av nya hemlandet

Konstnären Dan Park bötfälld 1000 DKK efter satt upp affischer med texten “Terrorist Welcome”

Presstödstorsken SvD avskedar ytterligare personal, både sport och nattredigering outsourcas till TT

Aftonbladet och Expressen självcensurerar reklam för spelföretag efter påtryckningar från minister

Boris Benulic: Vissa kulturer är bättre än andra, fler borde appropriera västerländsk kultur

Thomas Engström: Journalister måste kunna träffa alla, även nazister, utan att be om lov

Rättegången om Marine Le Pens jämförelse mellan muslimer som bad utomhus och nazisternas ockupation börjar, åklagaren vill lägga ned målet

Vicepresident Joe Biden ställer inte upp som presidentkandidat, sågs som hot mot Hillary Clinton

Biden tillrättavisar både sig själv och Hillary Clinton, hävdar nu att han visst var för insatsen som dödade bin Laden

Lyssnarbrev med beröm och kommentarer om bubb.la:s webdesign

Lyssnarbrev med recept på surkålspaj

Lyssnarbrev med om Singapore och likheter mellan radio bubb.la och Markus & Malcolm

Lyssnarbrev om den organiserade kannibalismens historia

Share

Latest comments

 • Hej Bubb.la!

  Det var en lyssnare som berättade att vi omnämndes idag, så det verkar som vi har vissa beröringspunkter.

  Att vi inte är nationalsocialister är väl kanske inget jag behöver påpeka, eftersom jag antar att ni använder begreppet “nazist” pejorativt.

  Men eftersom ni nämnde “låg intellektuell nivå” så antar jag att handsken är kastad. Vi bjuder gärna in er i vårt program, eller tvärtom, för att diskutera till exempel nationalism, folkgemenskap och etnisk identitet. Vill ni hellre diskutera andra frågor är vi öppna för förslag.

  Min e-postadress har ni, vi hörs av snart.

   • Alltså, existens är något som är fundamentalt för oss människor. Önskan att existera är nära knuten till nationalismen. Trots att förtrycket mot svensk nationalism i sverige har varit oändligt mycket större än förtrycket av libertarianism i sverige så är ändå nationalismen livskraftigare och kan frammana fler resurser än libertarianismen. Därför att många av oss människor vill finnas till inte bara som individer och inte bara som familjer utan även som folk. Inget konstigt egentligen, särskilt inte för den som har läst något litet om historia.

    Sen yttrar sig det här på litet olika sätt, nationalism är ju ingen ideologi, den säger ingenting om hur samhället skall organiseras. Den definierar bara ett “vi”, de som vi känner tillräcklig gemenskap med för att vilja ha ett samhälle ihop med. HUR ett sånt samhälle skall organiseras säger nationalismen ingenting om. Tidigare har många nationalister varit nationalsocialister, alltså velat implementera den nationella gemenskapen genom staten. Men allteftersom statens ondska och förstörelsedrift och nedbrytande effekter har blivit tydligare så har många av oss nationalister mer och mer vänt oss till libertarianismen (personligen har jag börjat som klassisk liberal som blivit alltmer nationalistisk som reaktion på vad som händer i sverige). Men det är blandat. Att kategorisera motgift ideologiskt låter sig alltså inte göras. Motgift är nationalistiskt, först och främst. Magnus Söderman är före detta nationalsocialist men numera mer opolitisk, bondförnuftaren i trojkan. Jonas De Geer är väl mer radikalkonservativ gammaldags katolik som ofta tycks uttrycka mer lojalitet med sin tro än med nationalismen även om han sitter på staketet. Och Dan Eriksson mer renodlad nationalist som ofta uttrycker åsikter som står libertarianismen nära. Fast han har en historia i nationaldemokraterna, alltså nationalist-sosse ursprungligen. Fast oftast är det som kommer efter “nationalist” perifert för oss nationalister. Jag personligen till exempel anser nationalsocialismen som extremt destruktiv. Men jag känner ändå sympati för SMR därför att de är nationalister. Jag önskar dem väl och framgång. Trots att jag inte alls sympatiserar med det som står efter “nationalist” i deras ideologi.

    Nu är Motgift extremt kritiskt till judiskt inflytande. Vilket ju gör det helt omöjligt för er att på något sätt interagera med Motgift. För då är ni rökta, för alltid. Och det kan man ju dra sina egna slutsatser ifrån förstås, i tystnad.

 • Hej,

  Jag tycker att Boris och Martin borde vidga sina kulturella vyer en aning.

  Jag tillhör varken twitter-vänstern eller miljöpartier men jag vill ändå på fullaste allvar påstå att det finns inslag i alla kulturer som är värda ta till sig. Svensk/västerländsk kultur är på många sätt bra – men långt ifrån fulländad.

  Jag har Afrikanska, Kurdiska, Iranska, Serbiska, Kroatiska och Thailändska vänner. Vissa av dem är väldigt nära vänner. Det är ofta jag uppmärksammar kulturella skillnader mellan det Svenska och deras sätt att vara och förhålla till sig olika saker, då och då så är jag avundsjuk på det icke Svenska jag ser och tycker att det är något som vore värt att ta efter. Exempel kan vara öppenhet och vänlighet mot främlingar, gästfrihet, omsorg om familjemedlemmar och respekt för äldre.

  Andra delar av det jag ser är jag inte alltid lika imponerad av och avhåller gärna mig från t ex brist på respekt för avtalade tider och sanning i vardagssituationer.

  Att framhålla västerländsk kultur som ett strikt facit för alla situationer är lite för snävt synsätt för min smak – även om jag själv kan se många av de stora fördelar som den västerländska kulturen har inneburit för välstånd och frihet i samhället.

 • Var med och lyssna på Motgifts direktsändning idag kl.14.00 när de diskuterar dagsaktuella nyheter ur ett nationalistiskt perspektiv. Döm själva om dom håller en låg intellektuell nivå. Över 10000 nedlandningar i veckan

  http://tunein.com/radio/Motgift-24-s235707/

leave a comment