m
Recent Posts

radio bubb.la – 22/3

I dagens radio bubb.la avhandlades det förestående slaget om Palmyra, Andreas Thörn-fallet som idag tas upp i hovrätten, segwayåkande poliser, cyberattacken mot svenska medier i lördags, Hans Adam II av Liechtenstein intervjuad av Reason och självständighetsrörelse på frammarsch i Hongkong.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

I dagens sändning förtrollades vi att det numera finns ett hajreservat vid Galapogosöarna för att skydda ett antal hajarter från utrotning. Området är stort som Belgien så där ska de väl kunna få en fristad från rovfiskare som vill åt hajfenor. Vi förstod inte riktigt de ekonomiska kalkylerna bakom upprättandet av reservatet, men vi var glada ändå å hajarnas vägnar.

Vi småskrattade oss genom avdelningen med blandade nyheter, men fastnade dock för en rapport om hur en ordningsvakt på segway förföljt och hjälp till vid infångandet av en cykeltjuv … osökt kom vi då in på att det numera också finns poliser som använder segways … vilket kan verka svårbegripligt … vem kan man jaga ikapp när man står på en segway? En förövare som gör moonwalk i riktning mot förföljaren möjligtvis.

Ännu en av polisens märkliga satsningar, som nog enbart kan förklaras med att de vill ha segways för att kunna låna hem dem över helgerna.

Vi filosoferade också kring om Donald Trump redan utgår från att han blir republikanernas presidentkandidat och därför har börjat inta positioner som gör han kan ta röster från västvärldens mest korrupta politiker – Hillary Clinton. Trump kör nu hårt med en protektionistisk linje parad med attacker på det militärindustriella komplexet och svågerkapitalism … sedan är det ju en annan sak att han själv som president kommer att utveckla svågerkapitalism av hittills inte skådade dimensioner.

Sändningen avslutades med att vi gladde oss över secessioniströrelsen i Hongkong och vi spekulerade förhoppningsfullt om att en dag kommer hela Kina att brytas sönder i mindre stater när de inre motsättningarna och de yttre spänningarna blir för stora; i framtiden kanske vi får se de fria stadsstaterna Hongkong, Shanghai, Guangdong och Macao samtidigt som förtryckta nationaliteter i inlandet också frigör sig.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Syriska trupper nu bara en mil från Palmyra som kontrolleras av IS-terroristerna

Fackliga stridsåtgärder drev småföretagare i konkurs, Byggnads bröt mot Europakonventionen

Andreas Thörn-fallet om medicinsk marijuana upp i Svea Hovrätt 22 mars

Livesändning av Andreas Thörn-rättegången

60 minutes Australia besöker Rinkeby, blir överkörda, attackerade och ivägjagade

Cykeltjuv med vinkelslip fasttagen av segwayåkande ordningsvakt vid Stureplan

Naturtvålföretaget Lushs kunder förvånade när bönor från massagetvål blir groddar

Flera stora svenska nyhetssidor oåtkomliga under lördagskvällen

Jon Karlung: Helgens attack mot svenska medier var inte speciellt kraftig, med en reservsajt för 25 000 kronor i månaden skulle de vara mindre sårbara

Nick Gillespie intervjuar Hans-Adam II av Liechtenstein om bok, libertarianska politik

Steven Rosenfeldt: Trump kan enkelt besegra Hillary Clinton

Tyskland betalar 6 000 EUR till flyktingar som återvänder

Barack Obama besöker Kuba – första sittande amerikanska president att göra så sedan revolutionen 1959

Hotelljätten Starwood första amerikanska företag att avtala med kubanska staten sedan 1959

Studenter i Hong Kong bildar nytt nationalistiskt parti som ska verka för utträde ur Kina

Kinesiska företag har kassaflödesproblem, intäkter tar i snitt 83 dagar att samla in

Share

No comments

leave a comment