m
Recent Posts

radio bubb.la – 22/5

Dagens extra långa söndagssändning av radio bubb.la avhandlade bland annat den geopolitiska situationen i Indien, ryskt spionflygplan landar i Kiruna och vägrar lämna flygplatsen, underbemanning av poliser i Uppsala i sommar, islamkritiker på Facebook slipper åtal trots konstaterad hets mot folkgrupp, Kafka-staty i Prag vänds mot stadshus för att påminna om författaren, nyhetsaggregatorn Squid får kapitaltillskott, Nate Silver plågad av Donald Trump och USA:s invententioner i Afghanistan, Irak och Libyen leder till att fler kristna förföljs efter insatserna än innan. Sändningen avslutas med en dikt från Klot-Johan i Karlstad om fädbodjäntan Tin Gummuns.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

I dagens sändning gladdes vi åt att mormonerna fått en ny uppdaterad dresscode när de missionerar – det är numera tillåtet med solglasögon och hatt. Med tanke på att kostym redan är anbefallen klädsel för dem så blir det alltså i framtiden som att få besök av Blues Brothers och mormonernas givna replik när man öppnar dörren är förstås: We´re on a mission from God.

… mycket mormoner blev det … för vi kom in på Mitt Romneys tid som missionär i Frankrike och därmed kom vi in på det andra fördolda temat: Frankrike … eftersom vi också talade om Albaniens slemme diktator Enver Hoxha (som var frankofil) och därifrån är steget inte långt till den gamla franska kolonin Vietnam … som kanske kan få hjälp att uppfylla sina drömmar om ett stor-Vietnam nu när USA vill ha hjälp att hålla efter Kinas ambitioner i regionen.

Men framförallt gjorde vi en djupdykning i situationen i Indien – denna kaotiska, genomreglerade statsbildning som den obehaglige Mahatma Gandhi skapade och som förhoppningsvis framöver faller samman under sin egen byråkratiska tyngd och ger upphov till en mängd blomstrande stater som kan bidra till fredlig utveckling och blomstrande ekonomier i Asien och på subkontinenten.

Sändningen avrundades med lite själslig spis Martin Eriksson som så ofta förr försökte locka in mig i en diskussion för att ringa in var det kan tänkas finnas filosofiska skillnader mellan oss – trots våra likartade ställningstaganden mot svågerkapitalism och statligt förtryck … han är nog möjligen fortfarande lite konsternerad över min envisa marxism … och möjligen, möjligen gav jag en del av svaret … men den diskussionen kommer att fortsätta och vad kan vara bättre än att det sker på söndagarna under samma tid som högmässan.

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Jacob Shapiro: Indien med goda ekonomiska utsikter välrustat när resten av Eurasien krisar

Obama besöker ett allt mer USA-vänligt och snabbväxande Vietnam

Ryskt flygplan landade i Kiruna, väckte misstankar om spioneri, vägrade lämna flygplatsen

Uppsala saknar poliser till sommaren, hela organisationen kan behöva prioritera om

Inget åtal mot British School-grundare som kritiserade islam på Facebook

Utställningen Ecce Homo visas för första gången i sin helhet i kyrka

Mormonerna uppdaterar klädkoden för missionärer, solglasögon och hatt nu tillåtet

Roterande Kafka-staty på 45 ton vänds mot Prags stadshus, ska påminna folk om författaren

Datorer fick storstryk i sonnettävling på Dartmouth College

Facebook blockerar konton som har kritiserat att Facebook blockerar konservativa

Nyhetsaggregatorn Squid får 2,5 miljoner kronor i investering

Audacious Epigone: Nate Silver plågad av Trump, vägde åsikter tyngre än kvantitativ metod

Theodore Dalrymple: Personlighetskulten runt grymme albanska diktatorn Hoxha förbryllande

Michael Snyder: Kristna i länder USA befriar drabbas av mer förföljelse efter intervention

Bruce Thornton: Obama vältrar sig i vänsterns överlägsna reson och vetenskaplighet

Klot-Johan i Karlstad: Till en fädbodstinta – replik till Tin Gummuns

Share

No comments

leave a comment