m
Recent Posts

radio bubb.la – 23/8

På grund av tekniska problem i dagens sändning klipptes tre nyhetsinslag bort och nyhetssvepet är därför lite kortare än vanligt. Bland annat avhandlades USA:s oro över Filippinernas krig mot droger då 1 800 personer dödats sedan Duterte tillträdde som president, Arbetsförmedlingen felinformerade välintegrerat företagarpar som sedan utvisades av Migrationsverket, 100 av 2 500 asylsökande som fått avslag har återvänt till hemlandet samt Boris Benulic om hur optimistiska statistikrabblandet från Norberg och Rosling är ohistoriskt och stalinistiskt rationalistiskt.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Innan vi inledde dagens sändning upptäckte jag en mycket obehaglig doft. Lite som om ryska landslaget i brottning hade gömt sig under något skrivbord på redaktionen efter att ha varit på träningsläger en vecka … utan att duscha. Men hur jag än såg mig om i rummet kunde jag inte upptäcka någon rimlig orsak till att det luktade så illa. Tills jag insåg att stanken kom från skumgummitrissan på mitt headsets mikrofon … och den måste helt enkelt vara på plats nära munnen under näsan hela sändningen. Jag insåg då att det inte är så smart att förvara sitt headset precis bredvid sina träningsskor.

Men jag tror att högre makter kanske ville härda mig inför den stank som skulle komma från Sverigeavdelningen i nyhetsflödet. Ett par från Jordanien ska med sina barn utvisas från Sverige på grund av att de gjort precis som Arbetsförmedlingen sagt åt dem att göra. Arbetsförmedlingen har erkänt sitt fel och lovat att se över rutinerna så samma sak inte ska hända i framtiden … klen tröst för familjen som nu tvingas söka politisk asyl för att inte bli utslängda. Det rör sig om ett par som är strävsamma småföretagare och som äger två pizzerior, de har stöd av tusentals människor på bygden, de ligger ingen till last – de har till och med skapat jobb … jobb som nu försvinner eftersom paret måste säga upp sina anställda.

Detta vidriga vansinne som präglar myndigheternas agerande och det sker helt skamlöst samtidigt som man yrar om hur man ska underlätta för invandrare att få arbete. Men som vi konstaterade … familjen kan ju faktiskt klara sig kvar bara de går ut på gatan och tänder eld på någon annans bil …

I övrigt diskuterade vi Voynich-manuskriptets historia och Martin uttryckte sin nyfikenhet på det lilla spanska förlag som nu ger ut det fascinerande verket och jag fick en känsla av att han kommer att försöka dechiffrera boken, vi hade också på känn att man kan tänka sig ett framtida starkt band mellan Filipinerna och Kina … och så hyllade vi Baby – kampkatten som gav en halv kennel med pitbulls en rejäl omgång.

Och på torsdag sänder vi live från Twang. 19.00. Passa på och kom och lyssna på oss vi – det kan dröja till nästa gång det blir en livesändning från denna historiska bubb.la–lokal …Välkomna!

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

USA uttrycker oro över Filippinernas krig mot droger sedan 1 800 personer dödats

Filippinernas president Duterte bemöter FN-kritik mot drogbekämpandet i landet med att kalla organisationen värdelös och meddela att han eventuellt lämnar den och istället bjuder in Kina och afrikanska länder

Arbetsförmedlingen felinformerade välintegrerat företagarpar, Migrationsverket utvisar

100 av 2 500 asylsökande som fått asylavslag har återvänt till hemlandet

Liten spansk bokförläggare vinner rätten att ge ut Voynichmanuskriptet

Gawker lägger ner efter 13 år, sidan krossad efter förlorat mål om Hulk Hogans sexvideo

Boris Benulic: Optimistiska statistikrabblandet från Norberg och Rosling ohistoriskt och stalinistiskt rationalistiskt, en pessimistisk livssyn mer förnuftig

Share

No comments

leave a comment