m
Recent Posts

radio bubb.la – 24/3

I dagens radio bubb.la avhandlades möjliga och omöjliga strategier för att bekämpa terrorism, bättre franskt vin tack vare global uppvärmning, halvprivata medier gör halvhjärtat försök att stå upp mot statsmedia, skolverket vill förbjuda jaktundervisning, ytterligare en amerikansk delstat erkänner Nagorno-Karabach, Tyskland reglerar medborgarnas sexvanor och i USA kidnappar staten en sexårig flicka från sin familj för att hon till skillnad från dem har 1,5% indianblod.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Vissa sändningar är vi mer koleriska än vanligt … som i dagens sändning. Men ibland blir samtidens idiotier alltför påträngande och man måste helt enkelt få utbrott för att skydda sitt eget förstånd. Om det hjälper? Nåja, världen kanske inte blir bättre, men vi slipper i alla fall att riskera att explodera av tillbakahållen vrede och ilska.

Skälen att bli förbannade var sällsynt många i dagens nyhetsflöde … som om alla världens byråkrater sammangaddat sig för att se hur mycket vi tål.

Där fanns dels de där små vardagliga byråkratdumheterna som i dag präglar Sverige.
Vapenutbildning ska förbjudas på gymnasiets jordbruks- och naturutbildningar. Det är en ganska rimlig tanke annars att den som ska arbeta med djur och i skogen också får en jägarexamen. Men någon på Skolverket har bestämt att det innebär risk för skolskjutningar … med hänvisning till skolmorden i Trollhättan … som begicks med kniv och svärd. Och i Örebro har kommunen bekostat en chefs kurs i ”bergsmeditation” – vilket vid närmare eftertanke är bra … kan vi inte placera alla kommunala chefer på en bergstopp så de får meditera – och lämnar oss ifred. Och i en kommun har man satsat på en bilpool för en halv miljon … och den har haft en användare … en hög kommunal chef.

Men egentligen är de svenska idiotierna inget mot de vi ser i USA. Som vi ofta påpekar – den som vill se varthän vi är på väg ska studera USA – denna orgie i regleringar, svågerkapitalism, byråkrati och debil politisk korrekthet; som de rasteorier som börjat få fäste i Sverige … i USA har de en mycket stark ställning. Vi redogjorde för det fall där en sexårig flicka omhändertagits och tvingats lämna sina fosterföräldrar. Orsak: de är vita och barnet är 1/64-dels Choctaw-indian. Då måste hon få ett fosterhem där föräldrarna har Choctawblod … så säger raslagstiftningen i USA. ”Progressiv” lagstiftning som påstås skydda minoriteter.

Vi tar det igen … 1/64-del … Intressant nog så är den nya fosterfamiljen också vita … men ingifta i en Choctawfamilj. Det räcker.

Överheten i Sverige traskar ju patrull efter överheten i USA … vi kan nog snart få se de där platsannonserna där man uttalar sig om önskad ras hos de sökande mer förfinade …

Om vi talade om terrordåden i Bryssel? Självklart!

Vi konstaterade det uppenbara – att vi måste inse att vi kommer att få leva med terroristiska rörelser länge … mycket länge. När IS krossats kommer det nya … som måste krossas.

Låt oss därför glömma tanken på magiska tricks och snabba lösningar som vi måste hitta, låt oss lära av Israel istället – där man behållit ett civiliserat samhälle trots att man befunnit sig på krigsfot i 70 år …

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

George Friedman: Terrorism kan av sin natur ej besegras med massövervakning

Tysklands president Joachim Gauck kritiserar kommunism i tal till studenter i Shanghai, menar att den skapar misstro mellan människor, jämför med Östtyskland där han växte upp

Stockholm stad får kritik för att dölja placering av nya flyktingboenden för oppositionen

Örebro kommun skickade chef på bergsmeditationskurs hos medium, där man genom en inre resa hittar sitt sanna jag

Bilpool i Marks kommun kostade skattebetalarna 455 000 SEK, användes av en privatperson

Andreas Thörn-målet i Svea hovrätt, försvaret åberopar två expertvittnen och spelar in huvudförhandlingen [ljud]

Klimatförändringar ger bättre viner i Bordeaux och Bourgogne när skördarna tidigareläggs

Korpen Curie vinner pris för trick som visar förmåga att förstå orsak och verkan

Grundaren av nöjesparken High Chaparral “Big Bengt” Erlandsson avliden vid 93 års ålder

Public service-kommissionen vill begränsa SVT:s, SR:s nätnärvaro, anser osund konkurrens

Skolverket vill förbjuda jakt på gymnasiet, rädda för dåd som knivdådet i Trollhättan

P. Mustain: Kongressbeslut att malartade fiskar är kött i USA, striktare kontrollkrav

E. Ghazaryan: Amerikanska delstaters erkännande av Nagorno-Karabach kan påverka regering

Tyskland gör kondom obligatoriskt vid sexköp, tvingar sexarbetare genomgå hälsokontroller

Flicka tas från sina vita fosterföräldrar i Kalifornien för att hon är 1/64 choctaw

Share

Latest comment

  • Kom igen Bubbla! Vi 7-sovare vill lyssna också!

leave a comment