m
Recent Posts

radio bubb.la – 29/3

I dagens radio bubb.la avhandlades Tony Blairs senaste bidrag till mer krig på Jorden, bilbränder i Martins en gång i tiden lugna hemtrakter i Uppsala, skolan i Linköping som tar krafttag mot duktiga elever, Vilnius borgmästare som kommit ut som anarkokapitalist och hoppeian, kimonons återkomst förutspådd av japansk designer och liberalismens meningslöshet förklarad av en före detta folkpartist.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Vi var som vanligt – med all rätt – lika belåtna som vanligt efter morgonens sändning.
Men när jag några timmar senare ska skriva den här presentationstexten och ska tänka igenom vad jag och Martin Eriksson talade om tar det stopp i huvudet.

I efterhand verkar ämnena nämligen så vanvettigt absurda. Det har tagit några timmar att smälta det hela …

I Linköping har föräldrar gått till storms mot ”betygssegregation”. Grunden för detta är att några klasser dit speciellt studiehungriga elever sökt sig uppvisar högre betygssnitt än andra klasser. Föräldrarna kräver därför att dessa klasser slås sönder och eleverna fördelas ut på andra klasser för att fungera som något slags ”motorer”.

Alltså; föräldrar med barn som har dåliga betyg funderar inte på vad de själva kan göra för att på olika sätt hjälpa barnen med studierna – de kräver att man slår sönder fungerande klasser för att andra elever ska understödja deras barns studier …

I Uppsala har det ungdomsgäng satt eld på bilar, bildäck och sopcontainrar. Polisen har inte ingripit under natten till söndagen. De var dock inte helt inaktiva utan en talesman meddelade att de dragit sig tillbaka till ”en skyddad brytpunkt”.

Det hade varit lättare att förstå om de meddelat att de omvandlat hela det utsatta området till en ”skyddad brytpunkt”. Räddningstjänsten meddelade dessutom att den inte skulle rycka ut på söndagsnatten om den inte fick polisskydd. Men polisen höll till i sin ”brytpunkt”.

Kan någon förklara för mig varför polisen ska ha mer resurser? Och tänk så många nya ”skyddade brytpunkter” som måste upprättas om vi ska få plats med Eliassons 700 nya poliser. Men vi kanske ska ända ska ha förståelse för att polisen behöver vila på söndagsnatten så de är beredda att gripa in på söndagen mot lagbrytare. Kanske fartkontroller vid kyrkorna så man kan fånga äldre damer som framför rullatorn för snabbt på sin väg till högmässan.

Och vad ska vi säga om Räddningstjänsten. Det är alltså de som ska rädda folk i nöd om det blir krig, om bomberna faller, om det blir naturkatastrofer eller industriolyckor. Då borde de rimligen väl inte frukta några stenkastande jävla puckon!?

I världen utanför Sverige är galenskapen lika galopperande. Tony Blair har uttalat sig och förklarat att västvärlden måste inleda ett långvarigt krig på marken för att besegra IS-terroristerna och i den kampen alliera sig med gulfstaterna. Låt oss bortse från att Blair faktiskt är betald lobbyist för några brittiska vapentillverkare samt några stater i området … låt oss istället fundera på det faktum att Blair faktiskt sände stora truppstyrkor som kämpade på marken i många år i Afghanistan och Irak. Resultatet blev två av världens mest sönderfallna och korrumperade stater.

Man blir ju nyfiken på vad resultatet ska bli den här gången … och man skulle ha större förståelse för Blair om han förklarade vad man gjorde för fel förra gången och vad man ska göra annorlunda den här gången … men inte ett ord om detta.

Personligen har jag ju en liten interventionistdjävul boende i mig och har inga större problem med att tänka mig återkoloniseringsprojekt i Västasien och delar av Afrika för att skapa lugn och ordning. Problemet är väl bara att jag inte för min själ kan upptäcka vilka stater i västvärlden som är kapabla att genomföra detta.

Som Martin dessutom påpekade – västvärlden har visat en fundamental oförmåga att stå upp för sin egen kultur och sina egna värden på hemmaplan – hur ska de kunna göra det på bortaplan?

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Tony Blair förespråkar krossa IS-terroristerna med marktrupper i rekordlångt krig

Syriska regeringstrupper tar över Palmyra efter tre veckor lång kampanj

15–20 maskerade ungdomar eldar upp bilar, bildäck, kastar sten på räddningstjänst

Fler bränder i bilar, containrar och ett soprum samt stenkastning mot buss i Uppsala, troligt samband med lördagens händelser men inga misstänkta enligt polisen

Vilnius borgmästare Remigijus Simasius bekräftar ryktet att han är anarkokapitalist

Högstadieklass med NO- och teknikfokus i Linköping bryts upp, elever varit för duktiga

Japanske kimonodesignern Jotaro Saito hoppas återaktualisera det traditionella plagget

Peter Santesson: Mainstreammedierna är blinda för sin egen tendens i integrationsfrågor

Pophöger: Partier handlar förvånande lite om politik men desto mer om maktpositioner åt politiker

Hans Li Engnell: Välfärdskriminaliteten ett av Reinfeldts mest betydande arv, åtgärder som asylboendeersättning, etableringslotsar och instegsjobb missbrukade och feltänkta

Share

Latest comments

  • Jag gick på Norra Real 1960-1966. Många av oss var i olika situationer “lok”. En av “oss” läste upp en artikel skriven av Gunnar Unger, publicerad i Svensk Tidskrift.

    När han var klar flydde den nya fina partiboksrektorn skräckslagen…

  • Jo, kärninnhållet i artikeln var att den nya grundskolan var utformad för att producera medelmåttiga kollektivmänniskor…

leave a comment