m
Recent Posts

radio bubb.la – 3/5

I dagens sändning av radio bubb.la avhandlades bland annat Vinnovas kulinariska utsvävningar i mjölmaskar och långsiktigt hållbar proteinrik biomassa, Australiensiska myndigheter bekämpar oönskade fiskbestånd med herpes, Donald Trumps populism blir allt populärare, AfD slår in på nya spår efter kongress, Stefan Löfven hittar på hittepåjobb samt lyssnarbrev om de 180 stulna bikuporna i Kanada, dagsvers från Klot-Johan och ännu ett premiumbrev.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

I morgonens sändning diskuterade vi överhetens senaste försök att förnedra invånarna i Sverige.

Vi lever ju i ett land där jordbrukare och matproducenter trängs allt hårdare av regleringar och skatter, marken läggs i träda. Mjölkbönder låter slakta boskapen och flyttar in till stan. Landet läggs öde.

Egentligen är det absurt att det i ett bördigt land som Sverige inte ska finnas välfyllda kylskåp och skafferier med mat från svenska åkrar och hagar; vare sig det är mjöl, grönsaker, mjöl eller kött från kyckling, nöt, gris eller lamm. Eller fisk från insjöar och hav.

Tro nu inte att attackerna från överheten mot den svenska landsbygden bara är resultatet av svågerkapitalisternas avsky för människor som driver egna företag och vill rå sig själva, där finns en ideologisk komponent i det hela – de vill se oss lida.

Istället för att underlätta för att underlätta för dem som producerar riktig mat i Sverige så ska nu statliga Vinnova pumpa in pengar i 15 forskningsprojekt; där man bland annat ska försöka utvinna protein ur mjölmaskar och syrsor och göra mögelost av bönor.

Varför?

Det finns gårdsproducenter av ost som är i världsklass i Sverige – men de förföljs – och istället ger man pengar till dem som ska ta fram fuskost av bönor.

De däruppe vill låta oss äta mask helt enkelt.

I artikeln som presenterar detta på stats-TV:s hemsida slår reportern fast att satsning på mask, syrsor och fiskrens är nödvändig därför att det är så att köttproduktion är farligt för natur och klimat. Ett extremt omstritt påstående levereras i en nyhetstext från statsmedia som ett etablerat vetenskapligt faktum.

Men de bönder som tvingas lämna sina gårdar kan känna förtröstan – Stefan Löfven har lovat att ordna 5000 nya beredskapsjobb där många kommer att få ägna sig åt att markera vandringsleder – så ingen behöver gå vilse på sin vandring in till centralorten och arbetsförmedlingen.

Vidare behandlade vi Svenska Akademiens svidande kritik av förslaget till ny Kyrkohandbok för svenska kyrkan. Syftet med den nya handboken är att den ska bidra till en mer ”inkluderande kyrka” – men som Akademien påpekar så innebär bland annat hafsigheten i språket att Gudsbilden som förmedlas ibland blir vad ska vi säga … otydlig. Det är illa nog att författarna till handboken uppenbarligen har dåligt grepp om svenska språket – än värre är att de verkar ha dåligt grepp om Bibeln. Men de har tydligen lyckats få med lite hiphopinfluenser här och där i formuleringarna … och det är väl det viktiga.

Jag har ju börjat fundera på att det får bli Australien som jag flyttar till – istället för Kalifornien – för att där starta en myrkottefarm, men när Martin Eriksson berättade om vad som är på gång i det landet blev jag nog lite sugen på att se mig om efter ett annat land. För att få bukt med alla karpar som förökar sig explosionsartat i vattendragen ska man släppa ut ett herpesvirus som tar kål på dem. Myndigheterna räknar med att två miljoner ton karp inom 24 timmar ska ha avlivats … vad man gör med ett stinkande berg av två miljoner ton död karp är dock något oklart.

Kanske något Vinnova kan investera i för att utvinna protein som de kan föda oss med?

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Tyska regeringen förnekar att stöd till Israel ska omvärderas

Vinnova investerar halv miljon kronor vardera till femton olika matprototypprojekt

Ny garnison för stridsgrupp Gotland byggs på ön för 780 miljoner kr

Statens kreativa bokföring fortsätter, myndigheter lånar från Riksgälden för undvika underskott

13-åring skickades till polisen efter att ha försökt köpa skollunch med gammal tvådollarsedel

Australiensiska myndigheter släpper ut herpesvirus i flod mot karpar

Lyssnarbrev från Fredrik om de 180 stulna bikuporna

Donald Trump går för första gången om Hillary Clinton i nationell opinionsundersökning

AfD vill efter kongress bygga konservativ folkrörelse

5 000 enkla beredskapsjobb regeringens integrationsrecept, ska märka upp vandringsleder

PJ Anders Linder: Svenska Akademiens kritik av kyrkans förslag till ny gudstjänstordning magnifik

Klot-Johan i Karlstads senaste dagsvers, denna gång om Miljöpartiet

Premiumbrev om dagliga nyhetsmejl och gruppsammansättning

Share

Latest comments

leave a comment