m
Recent Posts

radio bubb.la – 7/4

I dagens radio bubb.la avhandlades återigen Panamadokumenten och den intensiva propaganda som den politiska och mediala eliten nu torgför i läckans kölvatten, världens stater slår nytt rekord i att systematiskt döda sina egna medborgare, svenska staten satsar på normkritisk VR-teknik, ännu en arbetande invandrare kastas ut när Migrationsdomstolen inte känner till LinkedIn, rituella människooffer i historien och samtiden, Alexander Bard lämnar RFSU efter raseriutbrott riktat mot Kajsa Ekis Ekman och SR förbjuder sin personal att prata med varandra.

Nyhetsinslag från dagens sändning:

Om ni uppmärksammat nyhetsflashar i dag om ett misstänkt vulkanutbrott på Malta som gett ett tämligen högt utslag på Richterskalan så är förklaringen att vi ju sände radio bubb.la i morse. Det var Martin Eriksson ständiga utbrott som gav utslag på mätutrustningar så långt bort som Newfoundland.

Orsaken var inte att han inte fick till det med kaffe av tillräcklig styrka och angenäm smak innan sändningen. Orsaken var det avfallsdike av politisk dumhet vi tvingades vada igenom när vi försökte ta oss fram i nyhetsflödet för dagen.

Vi som hade tänkt hade en mild och fin sändning där vi diskuterade nyligen bortgångna hjältar som Lars Gustafsson och Merle Haggard istället var vi tvungna att tala om en i högsta grad levande idioti och alltmer vitt spridd idioti.

VI gissade ganska rätt i första sändningen när vi trodde att hela Mossack Fonseca–affären var en listigt upplagd psy-ops-historia. Syften kommer att visa sig, att många politiker nu drar nytta av den och använder affären som förklaringen till sina egna misslyckanden är dock redan uppenbart; typ: ”Åh, om det inte vore för alla skalbolag i den karibiska övärlden skulle alla barn i Sverige ha en personlig lärare, alla i äldreomsorgen skulle ha ett helt eget entourage bestående av kock, högläsare samt en personlig tränare som dessutom kunde spela dragspel och berätta roliga historier och … ja, det är ingen måtta på allt vi alla skulle ha tillgång till om det inte vore för de där skalbolagen.

… och när Martin äntligen lyckats lugna ner sig … mycket därför att jag anlade mitt mest milda, väna och sedativa tonfall för att han skulle undvika att få ett slaganfall eller bita tungan av sig … och då kom vi in på Vinnova och deras satsningar på olika projekt och jag insåg att inte ens om jag började sjunga balkanska vaggsånger skulle jag kunna lugna Martin … statliga Vinnova ska nu satsa på att bidra till ett normkritiskt Virtual Reality-program som ska hjälpa användaren att utveckla empati för handikappade.

En enkel själ som jag förstår inte riktigt behov av en sådan satsning … varje normalbegåvad person kan nog förstå hur det är att vara blind, döv eller rullstolsbunden – och vill man uppleva det så kan jag föreslå ett antal metoder som inte kräver Virtuell Verklighet-spel. Men vad annat kan man vänta sig av en verksamhet som nyss satsade pengar på att utveckla en raggningsguide som givetvis även den är normkritisk; i det här fallet mot heteronormen.

Om ni undrar hur Vinnova beskriver sin verksamhet?

Tja, till exempel så här: ” Vinnova finansierar program som utvecklar ny kunskap och kompetens inom områden som är strategiskt viktiga för Sverige.” Så nu vet ni i vilka sektorer tillväxten kommer att ske.

… och när vi kom till nyheten om att världens alla tillverkare av färgpennor har produktionsproblem och inte kan möta den snabbt ökande mycket stora efterfrågan så är det möjligt att vi jag och Martin en dag kommer att se tillbaka på det ögonblicket och unisont säga: ”Mhm, det var nog då vi faktiskt slutgiltigt tappade tron på mänskligheten”.
För varför har vi fått en gigantisk efterfrågan på färgpennor? Jo, mängder av vuxna människor sitter och färglägger mönster i Mindfullnesritblock … vi lär få veta på Messias återkomst … och vi började diskutera om det räcker att lämna Sverige … man kanske måste sträva efter att lämna planeten.

Som ni förstår skulle vi behöva sända varje dag i veckan. I dag hann vi till exempel inte med att diskutera ett viktigt manifest från Alawiterna i Syrien, vi hann inte tala om utvecklingen i Nagorno-Karabach … vi hann helt enkelt inte med en väldig massa saker.
Men ju fler premiummedlemmar vi får, desto mer kan vi sända … anmäl dig i dag!

Länkar som diskuterades i dagens sändning:

Obama kommenterar Panamadokumenten, uppger skatteflykt vara gigantiskt globalt problem

Stater fortsätter att döda sina egna medborgare i allt högre takt, avrättningar upp 50% under 2015

Vinnova-projektet Do Good Games ska styra VR-tekniken mot normkritiskt perspektiv

Syed Latif utvisas för att fått jobb via LinkedIn istället för statliga Arbetsförmedlingen

Rituella människooffer spelar stor roll för att upprätthålla hög social stratifiering

Trenden med målarböcker för vuxna kan leda till ett globalt underskott av färgpennor

Orgasmens kyrka får inte registrera sig som trossamfund i Sverige, orgasmer hör inte ihop med kyrklig verksamhet enligt Kammarkollegiet

Alexander Bard lämnar RFSU efter att tidningen Ottar publicerat sexarbetarfientlig text av Kajsa Ekis Ekman

Andrej Kokkonen: Högt förtroende för medier gäller inte rapportering om invandring

Tekniker på Sveriges Radio förbjuds att tala med pressen, inklusive Sveriges Radio

Share

No comments

leave a comment